Klīniku "Rigaer Turn-Verein" un "Mama Rīga" izveidē investēti 3,5 miljoni eiro, no kuriem trīs miljoni novirzīti ēkas restaurācijai, bet 500 000 eiro - iekārtu iegādei, aģentūru LETA informē klīnikas pārvaldītāja SIA "Novella Medical" valdes loceklis Imants Smirnovs.

Klīniku "Rigaer Turn-Verein" un "Mama Rīga" izveidē investēti 3,5 miljoni eiro, no kuriem trīs miljoni novirzīti ēkas restaurācijai, bet 500 000 eiro - iekārtu iegādei, aģentūru LETA informē klīnikas pārvaldītāja SIA "Novella Medical" valdes loceklis Imants Smirnovs.

No ēkas restaurācijas līdz šim pagājuši divi gadi. Kopējā abu klīniku platība ir 2500 kvadrātmetri. Klīnikas radījušas 45 jaunas darbvietas. Klīnikas kapacitāte aptver iespēju apkalpot 200 pacientu vizītes dienā.

Kopumā piecu stāvu vēsturiskajā ēkā izvietoti un pacientiem pieejami četri stāvi, 12 medicīnas kabineti ārstiem - ginekologiem, urologiem, dermatologiem, fizioterapeitiem. Dienas stacionārā ir desmit gultasvietas un divas operāciju zāles. Klīnikā ir divas aprīkotas laboratorijas.

Tāpat pieejami divi medicīniskās kosmetoloģijas kabineti un viens SPA procedūru kabinets, kā arī universālā sporta zāle, kas paredzēta sporta nodarbībām grupās - 110 kvadrātmetru platībā - un otrā zāle, kas paredzēta fizioterapijas nodarbībām individuāli - 40 kvadrātmetru liela. Klientiem ir pieejamas dušas telpas un individuālas garderobes. Klīnika ir pielāgota arī cilvēkiem ar kustību traucējumiem. Ikdienā darbojas kafejnīca.

Klīnikā tiks organizētas arī starptautiskas medicīnas konferences. Klīnikas "Rigaer Turn-Verein" speciālisti ir eksperti fizioterapijā, medicīniskajā kosmetoloģijā un dietoloģijā. Ikdienā klīnikās strādā vairāk nekā 25 medicīnas speciālisti.

Ēkas atjaunošana un tehnoloģiskā aprīkojuma iegāde ir veikta sadarbībā ar "ABLV Bank". "Klīnikai ir labs medicīnisko pakalpojuma eksporta potenciāls," atzīmē "ABLV Bank" projektu finansēšanas nodaļas vadītājs Antons Marčenko.

Savukārt Veselības aprūpes darba devēju asociācijas valdes priekšsēdētājs, medicīnas tūrisma centra "Baltic Care" valdes loceklis Māris Rēvalds pauda cerība, ka šīs klīnikas varētu veicināt Latvijas tēla atpazīstamību medicīnas tūrisma jomā. "Ceru ka šis notikums veicinās Latvijas atpazīstamību kā medicīnas tūrisma galamērķi un pacels pakalpojumu kvalitātes "latiņu" arī iekšējo medicīnas pakalpojumu tirgū."

Ēka Rīgā, Vingrotāju ielā 1, vēsturiski bijis "Rīgas Vingrotāju biedrības" nams, ko projektējis arhitekts Reingolds Šmelings 1881.gadā. Nams ir kultūrvēsturisks piemineklis, tādēļ klīnikas vadība īpašu uzmanību pievērsa tā restaurācijas procesam, apvienojot gan vēsturisko mantojumu, gan mūsdienu klīnikai nepieciešamo moderno pieeju.

Klīnikas projektu izstrādāja SIA "Diānas Zalānes projektu birojs", celtniecības darbus veica SIA "Orions celtniecības kompānija".

Kā liecina "Firmas.lv" informācija, SIA "Novella Medical" dibināta 2014.gada 24.novembrī. Uzņēmuma pamatkapitāls ir 2800 eiro. "Novella Medical" pilnībā pieder AS "Vingrotāju nams".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!