Foto: F64

Koalīcijas politiķi pauž atbalstu Finanšu ministrijas (FM) rosinātajiem grozījumiem par banku likvidatoru vai maksātnespējas administratoru atlīdzības ierobežošanu.

Zaļo un zemnieku savienība (ZZS) atbalstīs šādu grozījumu pieņemšanu, apliecināja ZZS Saeimas frakcijas priekšsēdētājs Augusts Brigmanis. Viņš norādīja, ka par šiem priekšlikumiem viņam jau ir bijusi saruna finanšu ministri Danu Reiznieci-Ozola (ZZS).

Arī "Vienotība" atbalstīs šos likuma grozījumus, sacīja "Vienotības" frakcijas priekšsēdētājs Hosams Abu Meri (V). Reizē politiskā spēka pārstāvjiem būs svarīgi iepazīties ar FM piedāvāto likuma izmaiņu redakciju, norādīja politiķis.

Nacionālā apvienība "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK uzskata šos grozījumus par pamatotiem un tos atbalstīs, apliecināja nacionālās apvienības priekšsēdētāja vietnieks Gaidis Bērziņš. Arī VL-TB/LNNK deputāts Ritvars Jansons norādīja, ka personīgi atbalstīs šādu grozījumu pieņemšanu, jo tiem ir racionāls pamatojums.

Kā ziņots, FM rosinās Saeimu steidzami izskatīt grozījumus Kredītiestāžu likumā, ar kuriem paredzēts ierobežot banku likvidatoru atlīdzību, sestdien preses konferencē informēja finanšu ministre Reizniece-Ozola (ZZS).

FM minētos likuma grozījumus Saeimā plāno iesniegt pirmdien.

Ar piedāvātajiem likuma grozījumiem iecerēts samazināt likvidatoru vai maksātnespējas administratoru atlīdzības līmeni, lai iespējami vairāk līdzekļu nonāktu kreditoriem, skaidroja Reizniece-Ozola.

Ja šādi likuma grozījumi tiks pieņemti, tie varētu attiekties uz AS "ABLV Bank" gadījumā, ja banka tiktu likvidēta.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!