Foto: PantherMedia/Scanpix

Konkurences padome (KP) konstatējusi uzņēmumu "Sliežu transportbūve" un "Komforta standarts" savstarpēju aizliegtu vienošanos, piedaloties Salacgrīvas ūdenssaimniecības attīstības projektu iepirkumos. Par to 31.jūlijā abiem uzņēmumiem piemēroti naudas sodi, portāls "Delfi" uzzināja KP.

Abi uzņēmi sodīti ar naudas sodu 3% apmērā no pērnā gada neto apgrozījuma. "Sliežu transportbūve" būs jāšķiras no 2510 eiro, bet SIA "Komforta standarts" – no 4689 eiro.

Uzņēmumi sodīti, jo iepirkuma laikā savstarpēji apmainījās ar komercinformāciju, tādējādi kropļojot konkurenci būvprojektu iepirkumos piecos ciemos - Jelgavkrastos, Tūjā, Korģenē, Svētciemā un Liepupē.

Trijos no šiem iepirkumiem uzvarēja viens no KP par aizliegtu atzītās vienošanās dalībniekiem.

Iepirkumus rīkoja Salacgrīvas novada pašvaldības uzņēmums "Salacgrīvas ūdens" un to īstenošanai plānoja piesaistīt Eiropas Reģionālās attīstības fonda finansējumu.

Izpētot lietu, KP atklāja, ka "Sliežu transportbūve" un "Komforta standarts" savā starpā apmainījās ar informāciju par dalību iepirkumos un piedāvātajām cenām.

Tādējādi iepirkuma rīkotājs patiesībā nesaņēma konkurences apstākļos izstrādātus piedāvājumus.

KP akcentē, ka konkurences apstākļos piedāvājuma saturs un jo sevišķi cena, kā arī darba izpildes laiks varēja būt izdevīgāks iepircējam.

Centrālā finanšu un līgumu aģentūra par iespējamo pārkāpumu informēja KP.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!