Foto: DELFI

Konkurences padomes (KP) locekļa amatā plāno iecelt AS "Latvenergo" eksperti Līgu Daugavieti, liecina apstiprināšanai Ministru kabinetā iesniegtais Ekonomikas ministrijas (EM) sagatavotais rīkojuma projekts.

Ministrijā informēja, ka šā gada augustā pēc paša vēlēšanās amata pienākumus beidza pildīt KP loceklis Ivars Kassalis, kurš šajā amatā stājās 2016. gada 14. novembrī.

Uz KP locekļa amatu tika izsludināts atklāts konkurss un konkursa komisija par atbilstošāko kandidatūru KP locekļa amatam izvirzīja Daugavieti.

Komisija augsti novērtējusi Daugavietes izpratni par konkurences tiesībām, darba pieredzi gan publiskajā, gan privātajā sektorā, kā arī analītiskās prasmes un vadītāja pieredzi.

Daugaviete patlaban strādā kompānijā "Latvenergo", bet no 2014. gada līdz 2016. gadam bijusi "Latvenergo" meitassabiedrības "Enerģijas publiskais tirgotājs" valdes locekle.

Tāpat EM sagatavojusi rīkojuma projektu, kas paredz uz vēl vienu termiņu KP locekļa amatā apstiprināt Jāni Račko, kura līdzšinējais pilnvaru termiņš beigsies nākamā gada janvārī.

Ja valdība atbalstīs EM rīkojuma projektus, Daugaviete jaunajā amatā stāsies no rīkojuma parakstīšanas brīža, bet Račko – 16. janvārī.

KP vadība sastāv no trim locekļiem, bet patlaban tā darbojas divu cilvēku sastāvā. KP vadītāja ir Skaidrīte Ābrama, kura šajā amatā uz otru termiņu tika apstiprināta 2017. gada jūnijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!