Foto: F64

Pašlaik elektroenerģiju Latvijā tirgo 11 uzņēmumi, kas ir par trīs vairāk nekā gada sākumā, informē AS "Sadales tīkls" pārstāve Ilze Rubene.

Šobrīd elektroenerģiju Latvijā tirgo AS "Latvenergo", SIA "Enefit", SIA "Baltic Energy Services", SIA "BCG Riga", SIA "Inter Rao Latvia", SIA "Fenzo", SIA "Baltcom TV", SIA "Geton Energy", SIA "Noventis Energy Trade", SIA "WIN Baltic", SIA "220 Enerģija".

"Sadales tīkla" klientu līgumu direktors Vents Kleikalīdis skaidro, ka tirgotāju skaita pieaugums "dod pārliecību, ka brīdī, kad elektroenerģijas tirgū savs piegādātājs būs jāizvēlas ikvienai Latvijas mājsaimniecībai, būs pietiekoši liels piedāvājums un izvēles iespējas". No šiem tirgotājiem gatavību piedalīties mājsaimniecību tirgus segmentā apliecinājuši četri tirgotāji.

Kompānija uzsver, ka tā īsteno vienotus sadarbības principus ar visiem tirgotājiem un paveikusi visus nepieciešamos priekšdarbus, lai brīdī, kad Latvijā tiks pilnībā atvērts elektroenerģijas tirgus mājsaimniecībām, spētu tehniski nodrošināt sadarbību ar elektroenerģijas tirgotājiem portālā www.e-st.lv. Šobrīd tiek veikti papildinājumi portālā, lai pilnveidotu un automatizētu klientu pieteikumu apstrādes procesu. 

Paralēli uzņēmumā realizētajiem sagatavošanās darbiem veiksmīgai tirgus atvēršanai

Kā ziņots, elektroenerģijas tirgus atvēršana mājsaimniecībām plānota 2015.gada 1.janvārī. Brīvajā elektroenerģijas tirgū iedzīvotāji varēs brīvi izvēlēties sev piemērotāko elektroenerģijas tirgotāju tieši tāpat, kā šobrīd tas notiek ar mobilo sakaru operatoriem, kurus iespējams mainīt, saglabājot savu telefona numuru, skaidro "Sadales tīkls".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!