Foto: DELFI

Latvijas Konkurences padome (KP) atļāvusi Polijas investīciju kompānijai "MCI. Private Ventures Fundusz Inwestycyjny Zamknięty" (MCI) ar apakšfondu "MCI.Techventures 1.0" iegādāties kapitāldaļas Lietuvas tiešsaistes tirdzniecības uzņēmumā "Pigu", tādējādi iegūstot izšķirošu ietekmi arī pār Latvijas interneta veikala ''220.lv'' īpašnieku "Pigu Latvia", liecina KP publiskotā informācija.

KP norāda, ka tā 2015.gada 12.jūnijā saņēma apvienošanās ziņojumu, kurā paredzēts, ka MCI un tā apakšfonds "MCI.Techventures 1.0" iegūst Lietuvā reģistrētā uzņēmuma "Pigu" 51% kapitāla daļu, tādējādi iegūstot arī izšķirošu ietekmi pār "Pigu Latvia", noslēdzot akciju pirkuma līgumu.

Konkurences uzraugi secinājuši, ka apvienošanās rezultātā Latvijas teritorijā neradīsies un nenostiprināsies dominējošais stāvoklis un netiks būtiski samazināta konkurence.

Aģentūra BNS jau vēstīja, ka Lietuvas Konkurences padome 17.jūlijā deva atļauju MCI piederošam ieguldījumu fondam iegādāties kontrolpaketi Lietuvas "Pigu". "Pigu.lt" līdz šim kontrolēja Lietuvas uzņēmēja Tada Karosa ģimene.

MCI Group" pieder tiešsaistes tirdzniecības veikali "Morele.net" Polijā, "KupiVIP" Krievijā un "Mall.cz" Čehijā. Savukārt "Pigu.lt" pieder interneta veikali "Pigu.lt" Lietuvā, "220.lv" Latvijā un "kaup24.ee" Igaunijā.

Tāpat ziņots, ka 2014.gadā "Pigu Latvia" strādāja ar 16,454 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 32,6% vairāk nekā gadu iepriekš, savukārt uzņēmuma peļņa samazinājās par 23,2% un bija 77,6 tūkstoši eiro.

"Pigu Latvia" ir reģistrēta 2005.gadā, un tās pamatkapitāls ir 554,9 tūkstoši eiro. "Pigu Latvia" pamatdarbības veids ir datoru un citu elektropreču, mājsaimniecības elektroiekārtu, smaržu, sporta un mājsaimniecības preču, kā arī bērnu un citu preču mazumtirdzniecība interneta veikalā. Kompānija pilnībā pieder Lietuvas uzņēmumam "Pigu".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!