Foto: Shutterstock

Kremācijas cenas Latvijā un Igaunijā ir visai līdzīgas, taču Lietuvā šis pakalpojums maksā krietni vien dārgāk. Lietuvas krematorijas pārstāvji augstās cenas pamato, Rīgas, Tartu un Tallinas konkurentēm pārmetot netīrību un nedrošību. Šādus apgalvojumus "Rīgas kremācijas centra – krematorija" pārstāvji pilnībā noraida, uzsverot, ka viss notiek atbilstoši Eiropas Savienības prasībām.

"Rīgas kremācijas centrs – krematorija" ir vienīgā licencētā krematorija Latvijā. Tur kremācija maksā 250 eiro (neskaitot pelnu kapsulas gravēšanu un citas papildizmaksas), savukārt Tartu šis pakalpojums maksā 255 eiro, bet Tallinā – 249 eiro. Lietuvā cena ir par 65 eiro augstāka nekā Latvijā, proti, 315 eiro.

Lietuviešu uzņēmuma "K2 LT", kam pieder krematorija Lietuvas pilsētā Ķēdaiņos, direktors Vitens Labanausks sarunā ar portālu "Delfi.lt" apgalvo, ka Rīgas krematorija ir netīra un tā neatbilst jaunākajām prasībām. Savukārt augsto cenu Ķēdaiņu krematorijā viņš skaidro ar dažādām izmaksām un ieguldītajiem līdzekļiem, kā arī norāda, ka krematorijā izmantotās iekārtas ir dārgākas un efektīvākas nekā Latvijā un Igaunijā.

"Rīgas kremācijas centra – krematorija" pārstāve Ilze Verpakovska gan noraida apgalvojumus par to, ka kremācijas vieta būtu netīra vai neatbilstoša kādiem noteikumiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!