Foto: DELFI

Krievijas iedzīvotāju interese par nekustamajiem īpašumiem aizvadītā gada laikā samazinājusies par trešdaļu un rubļa vērtības krituma un politisko apstākļu dēļ Krievijas pilsoņi mājokļus meklē Sočos vai Krimā, vēsta "Gazeta.ru".

Latvija pēc minimālās investīciju summas palielināšanas ir zaudējusi Krievijas pilsoņu interesi, aizvadītā gada laikā izkrītot no pieprasītāko valstu desmitnieka. 2013.gadā Latvija bija ceturtais populārākais Krievijas iedzīvotāju mērķis nekustamo īpašumu iegādei, lai iegūtu uzturēšanās atļauju, norāda "Tranio.com".

Krievijas pilsoņi tagad priekšroku dod tām valstīm, kurās var ātri saņemt uzturēšanās atļauju, kā arī stabiliem ienākumiem no investīcijām, liecina starptautiskās brokeru kompānijas "Tranio.com" ekspertu novērojumi.

No ārvalstu īpašumiem Krievijas pilsoņiem vislielākā interese ir par Spāniju, par ko saņemti 20% pieprasījumu, un Kipru (3-5% pieprasījumu), kas saistīts ar šo valstu uzturēšanās atļauju politiku.

Kiprā, Grieķijā un Bulgārijā uzturēšanās atļauju var iegūt, iegādājoties nekustamo īpašumu par 300 000 eiro, savukārt Spānijā - par 500 000 eiro.

Rubļa vērtības kritums un nestabilās Krievijas attiecības ar Rietumiem būtiski mazinājušas Krievijas pilsoņu interesi par īpašumu iegādi Franču Rivjērā, kas ilgus gadus bijis tirgus līderis. Aizvadīto trīs gadu laikā pieprasījums pēc īpašumiem Franču Rivjērā samazinājies par 70%.

Lielās dārdzības dēļ mazinājusies Krievijas pilsoņu interese arī par Monako un Itāliju.

Savukārt aptuveni ceturtā daļa potenciālo pircēju, kas agrāk meklēja īpašumus ārvalstīs, pašlaik interesējas par mājokļiem Krimā un Sočos, vēsta "Tranio.com".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!