Foto: LETA

Vismaz 32 Krievijas valsts amatpersonām Latvijā pieder nekustamie īpašumi. Populārākas vietas mājokļa iegādei ir vien Bulgārija, Melnkalne un Spānija, liecina PBK publiskots pētījums.

Medijs analizējis vairāku tūkstošu Krievijas amatpersonu īpašumu deklarācijas un konstatējis, ka teju 500 no viņiem norādījuši īpašumu ārzemēs.

Tiesa gan, šie ir tie ierēdņi, kas savus pirkumus neslēpj un ir to tiešie īpašumi.

Kopumā deklarācijas minēti īpašumi vairāk nekā 30 valstīs - sākot no Dienvidkorejas līdz pat Ēģiptei. Tomēr vispopulārākā ir Bulgārija, kur mājoklis vai zeme pieder 176 Krievijas amatpersonām.

Latvijā īpašums ir Krievijas Valsts domes deputātam Vladislavam Tretjakam, kam pieder divi dzīvokļi ar kopējo platību 334 kvadrātmetriem. Tāpat PBK izceļ Maskavas Valsts ekonomikas, statistikas un informātikas universitātes filiāles Rīgā direktori Irinu Trojanovsku, kura ir 220 kvadrātmetrus plašas ēkas un divu zemes gabalu īpašniece.

Maskavas pilsētas domes deputātam Igoram Antonovam Latvijā pieder 80 kvadrātmetrus liels dzīvoklis, Krievijas Federālās sapulces deputātam no Baškortostānas Aleksandram Artjuhovam kopā ar laulāto draudzeni - divi dzīvokļi un vēl kāds objekts ar kopējo platību 173 kvadrātmetru platībā. Tāpat dzīvoklis Latvijā pieder Krievijas Valsts domes deputātiem Eduardam Markinam, Iļjam Ponomarevam un Sergejam Kuzinam.

Īpašumu Latvijā iegādājies arī informācijas aģentūras "Itar-Tass" ģenerāldirektors Sergejs Mihailovs, kam pieder 233 kvadrātmetrus plašs dzīvoklis un garāža. Arī Krievijas Kosmosa aģentūras vadītāja pirmajam vietniekam Aleksandram Ivanovam Latvijā pieder dzīvoklis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!