Foto: PantherMedia/Scanpix

Piektdien noslēdzas Krievijas Federālā veterinārā un fitosanitārā uzraudzības dienesta ("Rosseļhoznadzor") inspektoru vizīte Latvijā, portālam "Delfi" pastāstīja Pārtikas un veterinārā dienesta (PVD) pārstāve Ilze Meistere.

Vizītes ietvaros Latvijas zvejas produktu apstrādes un dzīvnieku barības apritē iesaistītos uzņēmumus pārbaudīja divas inspektoru grupas no Krievijas.

Viena inspektoru grupa apmeklēja piecus Latvijas zvejas apstrādes uzņēmumus – SIA "Karavela", SIA "Baņķis", SIA "Unda", SIA "Sabiedrība IMS" un SIA "Gamma A", lai pārliecinātos par to atbilstību Eiroāzijas ekonomiskās savienības valstu, tostarp Krievijas, prasībām.

Uzņēmumos pārbaudīta paškontroles sistēma un tās ietvaros veiktie laboratoriskie izmeklējumi, novērtēta uzņēmumu atbilstība higiēnas prasībām, pārbaudīta izsekojamība un iespējamie piesārņojumu riski, kā arī citi aspekti.

Otra inspektoru grupa apmeklēja divus dzīvnieku barības apritē iesaistītos uzņēmumus - SIA "Riagro" un SIA "Rīgas kombinētās lopbarības rūpnīca", lai pārliecinātos, kā tiek veikta augu izcelsmes barības valsts uzraudzība, laboratoriskie izmeklējumi, kā arī citas pārbaudes.

Sestdien inspektori atgriezīsies Krievijā, kur tiks apkopoti inspekciju rezultāti un gatavots gala ziņojums.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!