Foto: Publicitātes foto

Rīgas brīvostas pārvalde (RBP) ir parakstījusi līgumu ar akciju sabiedrību "Quinto Marine Park" par zemes iznomāšanu Krievu salā moderna jahtkluba un luksusa jahtu ražotnes izveidošanai, portālu "Delfi" informēja RBP.

Turpmāko piecu gadu laikā, investējot teju trīs miljonus eiro, privātais investors Krievu salā 15 hektāru platībā attīstīs infrastruktūru pilna servisa jahtu ostas izbūvei, kā arī jahtu būves un remonta vajadzībām.

Vienlaikus uz iznomāto teritoriju Krievu salā pēc atbilstošas infrastruktūras izbūves no teritorijas Sarkandaugavā tiks pārcelta peldlīdzekļu būvētava "Latitude Yachts", kas šā gada maijā prezentēja Latvijā pilnībā izstrādātās un uzbūvētās luksusa klases jahtas – trimarānus.

Iznomātais zemes gabals atrodas Krievu salas ziemeļrietumu pusē pie Hapaka grāvja – teritorijā, uz kuras atrodas attīrīšanas iekārtu ēkas, kas būvētas laikā no 1969. līdz 1973. gadam.

To izmantošana beigta jau 2003. gadā. Ēku komunikācijas ir demontētas un ēkas ir tehniski un funkcionāli nolietojušās, uzsvēra RBP.

Investors saskaņā ar zemes nomas līgumu un jahtkluba attīstības un biznesa plāniem ir apņēmies demontēt degradētās būves, attīstīt inženierkomunikācijas, piebraucamos ceļus un autostāvvietas, izbūvēt jahtu piestātnes un administratīvās ēkas, kā arī jahtu būves, remonta un glabāšanas angārus, ziemas glabāšanas nojumes jahtām un veikt teritorijas labiekārtošanu.

Zeme Krievu salā 15 hektāru platībā projekta īstenošanai ir izīrēta uz 20 gadiem.

Kā liecina "Lursoft" dati, "Quinto Marine Park" iepriekš saucās "Quinto Capital Markets". Uzņēmums reģistrēts pērnā gada septembrī. Akciju sabiedrībām nav pienākuma Uzņēmumu reģistrā iesniegt akcionāru sarakstu, un to kompānija arī nav darījusi.

"Quinto Marine Park" valdes priekšsēdētājs ir Dmitrijs Čeļebijs, bet valdes loceklis - Dzintars Veips. Savukārt padomes priekšsēdētājs ir Mihails Bobkins, tajā strādā arī Mihails Džondžua un Oskars Valainis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!