Foto: Shutterstock
Šogad 28 ārvalstu uzņēmumi ir nolēmuši investēt, vai arī attīstīt jau esošās ražotnes Latvijā par kopumā 117,33 miljoniem eiro. Šiem projektiem pilnībā īstenojoties, tiks radītas 1110 jaunas darba vietas, liecina Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras aplēses. Portāls "Delfi" apkopo pirmos 14 no ārvalstu investoru projektiem, kuri sola būtisku pienesumu pašmāju ekonomikai.

Franču elektronikas milzis meklēs 270 darbinieku

Foto: Itar-Tass/Scanpix

Francijas elektronikas uzņēmums "Schneider Electric" Latvijā strādā jau vairākus gadus. Uzņēmums paplašina savu ražotni un tuvākajos gados pakāpeniski pieņems darbā papildus 270 darbiniekus, bet plānotais investīciju apjoms ir 10 miljoni eiro. Ražotnes būvniecību plānots pabeigt 2015.gada pirmajā pusē un tajā tiks īstenota jaunu produktu ražošanas līniju ieviešana un papildu ražošanas līniju pārņemšana no citiem "Schneider Electric" grupas uzņēmumiem. Ražotnē tiks ražoti produkti ar augstāku pievienoto vērtību un izvērsta mikroshēmu ražošana.

Tele2 globālā biznesa pakalpojumu centrs

Foto: Publicitātes foto

Mobilo sakaru operators Tele2 2014.gadā pieņēma lēmumu paplašināties un Rīgā veidot globālo biznesa pakalpojumu centru, papildus izveidojot 150 jaunas darbavietas, savukārt 2015.gadā uzņēmums plāno izveidot vēl 100 jaunas darbavietas.

Par naudas lietām konsultēs norvēģus

Foto: PantherMedia/Scanpix

Banka DNB Latvijā ir izveidojusi finanšu dalīto pakalpojumu centru, kas apkalpo klientus Norvēģijā. Līdzšinējā centra darbība ir bijusi ļoti veiksmīga un grupas vadība ir ar to apmierināta, tādēļ nākošā gada laikā varētu pieņemt 100-150 jaunus darbiniekus šādu pašu funkciju īstenošanai, un, iespējams, ka turpmākajos gados uz Rīgu varētu tikt pārnestas arī augstāka līmeņa funkcijas. 

Saldū ražos metāla durvis kuģiem

Foto: AFP/Scanpix

Norvēģijas metālapstrādes uzņēmums "Lanos" Saldū nodarbojas ar specializētu metāla durvju ražošanu kuģiem un šogad modernizē savu darbību, t.sk., lai līdz šim ārpakalpojumos ņemtos pakalpojumus varētu izdarīt pašā uzņēmumā. Plānotās investīcijas - ir ap 500 000 eiro, izveidojot 100 jaunas darbavietas.

Dānijas metāluzņēmums plāno izvērsties

Foto: LETA

Latvijā ražotni apņēmies atvērt kāds pagaidām vēl vārdā nenosaukts uzņēmums no Dānijas, kurš sniedz ārpakalpojumus metālapstrādes jomā - pēc pasūtītāja skicēm vai rasējumiem izgatavo nestandarta konstrukcijas. Investīciju apjoms nav zināms, bet izveidot plānots ap 100 darbavietām.

Globālo biznesa pakalpojumu centrs Rīgā

Foto: Pixabay

Beļģijas uzņēmums "Allnex" pieņēmusi lēmumu veidot biznesa pakalpojumu centru, kas nodrošinās finanšu un iepirkuma funkcijas centralizēti no jaunā centra Rīgā. Jaunradīto darba vietu skaits varētu būt 60-70.

10 miljonu eiro investīcija no Krievijas šokolādes ražotāja

Foto: Shutterstock

Krievijas ģimenes uzņēmums "Pobeda Confectionery" ir pieņēmis lēmumu par labu ražotnes izveidei Latvijā, Ventspilī, kopumā investējot vairāk nekā 10 miljonus eiro, radot 60 jaunas darbavietas.

‘Fazer’ Ogrē iegulda piecus miljonus eiro

Foto: LETA

Somijas pārtikas uzņēmums "Fazer" paplašinās esošo ražotni Ogrē, investējot ap vienu miljonu eiro, radot ap 20 jaunas darbavietas, kā arī būvēs  jaunu modernu ražotni ar jaunākajām tehnoloģijām, investējot vairāk nekā četrus miljonus eiro. Jaunās ražotnes produkcija tiks eksportēta uz ES valstīm. 

Dānijas ģimenes uzņēmums sāks darba apģērbu ražošanu

Foto: LETA

Kāds Dānijas uzņēmums, kas jau 15 gadus darbojas Latvijā un ražo darba apģērbus eksportam, galvenokārt, uz Skandināviju, nolēmis paplašināt savu darbību, izveidojot ap 20 jaunas darbavietas.

TV programmatūras un tehnikas ražotājs no Krievijas

Foto: F64

Kāda Krievijas kompānija, kura ražo un piegādā profesionālo TV programmatūru un tehniku nolēmusi atvērt ražotni Latvijā. Investors izvēlējies par labu investīciju projekta realizācijai Latvijā, pateicoties sava sadarbības partnera labajām rekomendācijām. Kompānijā Daugavpilī plāno nodarboties ar profesionālās TV programmatūras izstrādi, kas paredzēta dažādiem televīzijas kanāliem, līdz 2014.gada beigām radot 10-15 jaunas darbavietas.

Lietuvas privātais bērnudārzs

Foto: F64

Lietuvas "Vaikystės Sodas" ar plašu tīklu Lietuvā, veidos starptautisku privāto pirmsskolas izglītības iestādi Latvijā, izveidojot desmit jaunas darbavietas.

Dārzeņu pārstrādātājs no Polijas

Foto: Shutterstock

Kāds Polijas uzņēmums pieņēmis lēmumu veidot dārzkopības produktu (miza un kūdra) ražotni Latvijā. Investīciju apjoms vēl netiek atklāts, bet plānots izveidot desmit jaunas darbavietas.

„Google” konkurents Ventspilī

Foto: Shutterstock

ASV un Lielbritānijas IT uzņēmums "Reach Academic" Ventspilī plāno izveidot uzņēmumu, kas ar īpašas programmas palīdzību ļaus ātrāk atlasīt kvalitatīvu informāciju, izvēloties detalizētus meklēšanas kritērijus. Kā galvenie klienti - akadēmiskais personāls. Sākotnēji plānots radīt 4-5 jaunas darba vietas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!