Foto: LETA

Lai palielinātu Valsts ieņēmumu dienesta (VID) ģenerāldirektora atalgojumu, jābūt stingram koalīcijas lēmumam to darīt, otrdien pēc valdības sēdes žurnālistiem uzsvēra premjerministrs Māris Kučinskis (ZZS).

Vaicāts, vai atbalsta finanšu ministres Danas Reiznieces-Ozolas (ZZS) piedāvājumu VID vadītāja atalgojumu noteikt līdz 8100 eiro mēnesī ar piemaksām, Kučinskis skaidroja, ka par to tiks diskutēts nākamajā sadarbības padomes sēdē, un finanšu ministres piedāvājums ir tikai viens no iespējamajiem modeļiem.

Viņš skaidroja – lai nākamais VID ģenerāldirektora amata konkurss nenoslēgtos bez rezultātiem, par iespējām palielināt VID vadītāja algu būtu jādiskutē. Vienlaikus Kučinskis vērsa uzmanību uz to, ka par atalgojuma palielināšanu galavārds būtu Saeimai, tāpēc par to nepieciešams konkrēts koalīcijas partiju lēmums.

Vēstīts, ka finanšu ministre koalīcijas partneriem piedāvājusi VID ģenerāldirektora mēneša bruto atalgojumu noteikt 8100 eiro apmērā.

Reizniece-Ozola pauda pārliecību, ka VID vadītāja atalgojumam ir jābūt līdzvērtīgam lielas valsts kapitālsabiedrības vadītāja atalgojumam. "Kopējie griesti varētu būt 8100 eiro, no kuriem bruto pamatalga būtu nedaudz virs 5000 eiro ar iespēju par kvalitatīvu darbu saņemt piemaksas 60% apmērā no mēneša atalgojuma," skaidroja ministre.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!