Konfekšu fabrikā "Laima" šobrīd apturēta šokolādes un šokolādes konfekšu ražošana, otrdien vēsta laikraksts "Neatkarīgā Rīta Avīze" (NRA). Uzņēmuma pārstāvji gan noliedz laikraksta pausto informāciju, apgalvojot, ka a/s "Laima" ražošana un piegāde notiek saskaņā ar plānu.
Oficiālajā versijā norādīts, ka tas noticis tehnisku problēmu dēļ. Tomēr neoficiāli avoti vēsta, ka ražošana pārtraukta, jo augsto cenu dēļ ir samazinājies preču noiets. Noliktavas ir pārpildītas ar gatavu produkciju, uzsver laikraksts.

"Laimas" sabiedrisko attiecību konsultants Ingars Rudzītis laikrakstam atzīmējis, ka patlaban apturēta tikai šokolādes ražošana. "Ražošana tiek organizēta atkarībā no pieprasījuma. Tas, ka noliktavas ir pilnas, nav nekas ārkārtējs. Tam tā jābūt, lai uzņēmums būtu drošs, ka produkcijas veikalos nepietrūks," skaidrojis Rudzītis.

Arī "Laimas" pirmā ceturkšņa rādītāji liecina, ka realizācijas apjomi pieaug. Tomēr, kā liecina Lauksaimniecības tirgus veicināšanas centra apkopotā informācija, šokolāde "Lukss" ir palikusi par 23% dārgāka. Arī a/s "Laimas" valdes priekšsēdētājs Normunds Ozoliņš akcentējis, ka tieši pēdējos mēnešos uzņēmums arvien vairāk izjūt inflācijas spiedienu.

Pēc paša uzņēmuma datiem, šā gada pirmajos trijos mēnešos Latvijā stabili palielinājies pieprasījums pēc "Laimas" ražotajām konfektēm, zefīriem un dražejām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!