Foto: Shutterstock
Daļa no nekustamo īpašumu projektu attīstītājiem Jūrmalā ir pārorientējušies uz vietējo tirgu un vietējiem pircējiem, informēja nekustamo īpašumu kompānijas "Latio" valdes loceklis Aldis Riekstiņš.

Jūrmalā ir divu kategoriju attīstītāji, skaidroja Riekstiņš. Pirmā kategorija ir investori, kuriem ir tā dēvētā "garā nauda" - šie attīstītāji bez problēmām var vairākus gadus gaidīt, kamēr pamazām tiek pārdotie dārgākā segmenta dzīvokļi viņu attīstītajos projektos.

"Otra kategorija ir attīstītāji, kas sapratuši, ka Jūrmalā mājokļus var pārdot arī vietējiem pircējiem un cenu segmentā 2000-3000 eiro par kvadrātmetru notiek darījumi arī ar rezidentiem," stāstīja Riekstiņš.

Viņš piebilda, ka īpašumu tirgus Jūrmalā nav miris, darījumi notiek vairākos labos projektos ne pirmajā kāpu līnijā, bet gan ap dzelzceļu, vai aiz tā virzienā uz Lielupi. Riekstiņš sacīja, ka šogad ir bijuši arī vairāki 300 000 eiro un 500 000 eiro vērti darījumi ar vietējiem pircējiem.

"Latio" valdes priekšsēdētājs Edgars Šīns piebilda, ka daudziem cilvēkiem sapnis par īpašumu Jūrmalā joprojām pastāv, tāpēc arī ir attīstītāji, kuri patlaban Jūrmalā jau sākuši īstenot tieši vietējam tirgum domātus projektus cenu kategorijā līdz 2000 eiro par kvadrātmetru.

"Ar tirgu Jūrmalā nav tik slikti, kā varētu domāt. Vietējam tirgum domātajos projektos aktivitāte ir, bet dārgie projekti vai nu tiks izīrēti, vai arī nesteidzīgi un vairāku gadu garumā gaidīs savus pircējus," piebilda Šīns.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!