Foto: DELFI
Latvijā seši septiņi degvielas tirgotāji attīstās, bet pārējie darbību sašaurina, intervijā sacīja Latvijas Degvielas tirgotāju asociācijas (LDTA) valdes priekšsēdētājs Mārtiņš Stirāns.

Viņš norādīja, ka kopumā Latvijā degvielas tirgotāju skaits samazinās. "Degvielas tirgotāju skaits samazinās un attiecīgi ir citi, kuri šo biznesu nopērk. To dara "Virši – A", "Astarte Nafta". Šie ir divi no vietējiem tīkliem, kuri pēdējos gados ir paplašinājušies uz tā rēķina, ka citi komersanti tirgu ir pametuši. Pašlaik ir seši septiņi degvielas tirgotāji, kuri attīstās, bet pārējie pamazām savu darbību sašaurina," teica Stirāns.

Viņš atzīmēja, ka maldīgs ir uzskats, ka degvielas tirdzniecība ir miljonu bizness. "Vidējā degvielas tirgotāju rentabilitāte ir 1-2%. Jā, lielo tīklu peļņa tiešām ir mērāma miljonos. Taču, ja mēs to attiecinām pret šajā tīklā pārdotajiem degvielas litriem, tad uzreiz kļūs skaidrs, ka uz katru litru ir nopelnīts labi, ja 1%," norādīja LDTA vadītājs.

LDTA ir sabiedriska organizācija, kas Latvijā apvieno juridiskas un fiziskas personas, lai veicinātu degvielas un citu naftas produktu tirdzniecības attīstību, kā arī veiktu citu statūtos minētu kopīgo darbību.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!