Foto: AFP/Scanpix

Ja pasaulē pārsvarā par "Twitter" konta pārdošanu varētu sākt runāt, ja tam ir 10 tūkstoši sekotāju, tad Latvijā interese varētu būt par kontu ar tūkstoš sekotājiem. Cena par to varētu būt 400 – 800 eiro, vēsta laikraksts "Dienas Bizness".

"Ko par sevi var liecināt uzņēmuma konts vien ar pāris sekotājiem? Izklausās nenopietni, vai ne?" iemeslus kontu iegādei laikrakstam skaidro Latvijas Interneta asociācijas izpilddiretors Viesturs Šeļmanovs-Plešs.

"Twitter noteikumi aizliedz savu kontu pārdošanu uzņēmumiem un sods par šādu rīcību ir bloķēšana, lai gan prakse pasaulē liecina par ko citu.

Apskatot konkrēti starptautiski plašāk izskanējušos piemērus, "Businessinsider" atzīmēja, ka pirms pāris gadiem līdz ar Twitter augošo popularitāti ziņu kompānija CNN strauji ielēca šajā sociālā portāla vilcienā un pārņēma savā kontrolē "Twitter" kontu ar aptuveni miljons sekotājiem no tā iepriekšējā īpašnieka Džeimsa Koksa. Lai izvairītos no noteikumu pārkāpšanas, Koks tika arī nolīgs kā CNN konsultants.

Kādas "sekotāju pārdošanas kompānijas" mājaslapā redzams, ka 250 "Twitter" sekotājus var nopirkt pat par pieciem ASV dolāriem, bet par 1000 ASV dolāriem – jau 200 tūkstošus "Twitter" sekotāju. Tiesa, lielāko daļu no šiem "sekotājiem", visticamāk, izveido robotizētas programmas, kas nodarbojas ar viltus kontu veidošanu, "piesekošanos", "retvītošanu" un pat atbildēšanu uz "tvītiem".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!