Foto: DELFI

Latvijā iecienītākais zīmols ir "Swedbank", bet Lietuvā un Igaunijā - "Google", liecina pētījumu kompānijas "Kantar Emor" veikts pētījums.

No visiem respondentiem par iecienītāko zīmolu Latvijā "Swedbank" atzina 14,8%, kam sekoja "Apple" ar 10,5% un "Laima" ar 10%.

9,8% respondentu par iecienītāko zīmolu atzina LMT, 9,3% - "Samsung", 9,1% - "Rimi" un "Facebook", 8,9% - "Maxima", 8,3% - "Google", bet 8,1% respondentu Latvijā par iecienītāko zīmolu atzina BMW.

Lietuvā aiz "Google" sekoja "Facebook", "Maxima", "Gmail", "YouTube", "Samsung", "Lidl", "Swedbank", "Tele2" un "Telia".

Igaunijā "Google" sekoja "Kalev", "Swedbank", "YouTube", "Telia", "Selver", "Gmail", "Skype", ETV un SEB.

Pētījums par Baltijas valstu iemīļotākajiem zīmoliem tika veikts šā gada aprīlī, aptaujājot 1000 respondentus katrā valstī 15līdz 74 gadu vecuma grupā. Pētījumā tika iekļauti 150 dažādi zīmoli katrā valstī. Sākotnējais zīmolu saraksts tika veidots, balstoties un iepriekšējā gada aptaujas rezultātiem. Pirmajā aptaujas daļā respondentiem bija jāizvēlas pieci iecienītākie zīmoli no piecām 30 zīmolu grupām, bet otrajā – no atlasītajiem 25 jāizvēlas pieci.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!