Foto: F64
Ja Latvija nebūtu ieviesusi eiro, tad "nekas traks" nenotiktu, uzskata ekonomikas ministre Dana Reizniece-Ozola.

LTV raidījumā "1:1" atbildot uz jautājumiem par savas pārstāvētās partijas "Latvijai un Ventspilij" līderi Aivaru Lembergu, atzina, ka viņš saimnieks un pilsētas vadītājs esot "vienkārši izcils".

Raidījuma vadītājs Gundars Rēders ministrei atgādināja, ka savulaik viņa no Saeimas tribīnes aicināja rīkot referendumu par eiro ieviešanu. Politiķes iniciatīvu tolaik atbalstīja arī Aivars Lembergs.

"Es arī šodien domāju, ka tajā brīdī, kad Latvija iestājās eirozonā, bija nopietni jāapsver, vai tas bija pareizais solis," apgalvo ministre.

Viņa norāda, ka Polija, manevrējot ar savas valūtas kursa koridoru, daudz veiksmīgāk pārvarēja krīzi. Reizniece-Ozola uzsver, ka šādu svarīgu lēmumu pieņemšanā būtiska ir diskusija.

Uz jautājumu par to, kas būtu noticis, ja tiktu rīkots referendums un šobrīd Latvija būtu vienīgā Baltijas valsts bez eiro, politiķe atbildēja: "Es domāju, nekas traks. Ja mēs vērtējam, vai ir būtisks investīciju pieaugums, kopš ir ieviests eiro, - nav. Vai ekonomiskā situācija ir būtiski uzlabojusies? Nav. Protams, eiro ir pozitīvais faktors, ka tas dod zināmu uzticību šajā ģeopolitiskajā situācijā Latvijai kā valstij, bet ar eiro vien šeit nevienu investoru nepievilināsi."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!