Foto: LETA

Latvijas finanšu ministrs Andris Vilks (V), Berlīnē piedaloties diskusijā par eirozonas nākotni un tiekoties ar Vācijas amatpersonām, uzsvēris, ka Latvija gatavojas aktīvi piedalīties eirozonas politikas izstrādē, informē Finanšu ministrija.

"Latvija nebūs klusējošais partneris, bet aktīvi piedalīsies eirozonas politikas izstrādē, lai tālāk stiprinātu Eiropas integrāciju. Latvija ir ne tikai ieinteresēta gūt labumu, bet ir arī gatava pilnībā sekot virzībai un saistību izpildei," sacījis Vilks.

Latvijas finanšu ministrs arī atzīmējis, ka visām eirozonas dalībvalstīm ir jāpilda savus pienākumus, jo tieši no tā, cik nopietni dalībvalstis pildīs savus pienākumus, ir atkarīgi Eiropas Monetārās savienības panākumi.

"Pienākumi ir cieši saistīti ar ievērojamām priekšrocībām, ko sniedz dalība eirozonā," norādījis Vilks.

Viņaprāt, ES dalībvalstīm jāturpina īstenot reformas fiskālās disciplīnas nostiprināšanai, kā arī bezdarba, nabadzības un sociālās atstumtības pārvarēšanai un konkurētspējas uzlabošanai.

Paužot atbalstu Lietuvas plāniem 2015. gadā pievienoties eirozonai, Vilks norādījis, ka tālākā eirozonas paplašināšanās, pieņemot savā sastāvā jaunas, fiskāli apdomīgas dalībvalstis būs izdevīga visai eirozonai un nostiprinās uzticību eiro.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!