Foto: Shutterstock
Latvijā potenciāls veselības tūrismā nav tikai plastiskajiem ķirurgiem un slimnīcām, bet arī zobārstniecībā un citās medicīnas jomās, intervijā norādīja "Veselības centru apvienības" (VCA) priekšsēdētājs Zigurds Lasovskis.

"Domāju, ka arī zobārstniecībā šajā jomā ir potenciāls. Tāpat diagnostikas jomā, jo gan magnētiskā rezonanse, gan kompjūtertomogrāfija u.c. izmeklējumi pie mums maksā trīs, četras reizes lētāk. Arī operācijas traumatoloģijā, piemēram, krustenisko saišu, locītavu operācijas, pie mums ir lētākas. Jau šobrīd brauc pacienti no ārzemēm, bet to skaits varētu būt lielāks. Neviena valsts jau nav ieinteresēta, lai pacienti brauktu citur, apdrošinātāji gan varētu būt ieinteresēti," teica Lasovskis.

Viņš atzina, ka ir runājis ar Latvijā strādājošām apdrošināšanas kompānijām, kam mātesuzņēmums atrodas citā valstī, piemēram, Zviedrijā par to, lai tajās valstīs apdrošinātie pacienti brauktu uz Latviju. "Atbildēja, ka tas nav viņu bizness un viņus tas neinteresē. Savukārt Vācijā sistēma ir savādāka, vietējā slimokasē naudas ir mazāk, bet vietējās klīnikās operācijas maksā vairāk nekā pie mums, un ir bijuši daži gadījumi, kad operācijas ir veiktas Latvijā. Veselības tūrisms ir visai perspektīvs bizness nākotnē, taču uzskatu, ka jābūt labiem produktiem. Jābūt normālam stacionāram centram, jo uz ambulatoro aprūpi cilvēki nebrauks," sacīja VCA priekšsēdētājs.

VCA ietilpst medicīnas centri "Aura", "Elite", "Jugla", "Liepājas medicīnas centrs", "Olvi", "Pļavnieki", "Pulss 5", "Vesels" un "Mežaparka doktorāts".

VCA izveidota 2011.gadā un tās īpašnieks ir Krievijas pilsonis Oļegs Tsilevičs. VCA ir akciju sabiedrība, tādēļ tai precīza akcionāru saraksta iesniegšana Uzņēmumu reģistrā nav obligāta, un šī informācija var būt neprecīza. Kompānijas pamatkapitāls ir 38,5 tūkstoši eiro.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!