Foto: Publicitātes foto
Latvijā radīta galda spēle "Ice Cool" kļuvusi par starptautiskas galda spēļu balvas Gada labākā spēle ("Spiel des Jahres") ieguvēju bērnu spēļu kategorijā Gada labākā spēle bērniem ("Kinderspiel des Jahres"), portālu "Delfi" informēja SIA "Brain Games". Ceremonija notika Vācijas pilsētā Hamburgā.

Viens no spēles radītājiem un "Brain Games" valdes priekšsēdētājs Egils Grasmanis "Spiel des Jahres" balvu pielīdzina ASV kinoakadēmijas Oskara balvai.

"Mums bija liels prieks un lepnums jau brīdī, kad uzzinājām, ka "Ice Cool" nominēta kā viena no trim gada labākajām bērnu galda spēlēm. Saņemt galveno balvu patiesi ir milzīgs gods – tā ir augstākā atzinība mūsu spēles kvalitātei un vērtībai. Kaut kas tāds notiek vienreiz mūžā. Esam lepni, ka nu Latvijas vārdu pasaulē nes arī galda spēles," uzsvēris Grasmanis.

Uz apbalvošanas ceremoniju bija ieradušies arī spēles autori no Latvijas: Grasmanis, Jānis Grunte, Edgars Zaķis un Reinis Butāns. Kopā šie četri "Brain Games" darboņi strādā ar pseidonīmu "Brian Gomez", savukārt spēles ilustrators ir mākslinieks Reinis Pētersons.

"Spiel des Jahres" ir galda un kāršu spēļu apbalvojums, kas radīts 1978. gadā un šobrīd tiek uzskatīts par pasaulē prestižāko apbalvojumu šajā nozarē.

Nominācija "Kinderspiel des Jahres" tika ieviesta 1989. gadā.

Balvai tiek izvirzītas spēles, kas izdotas Vācijā pēdējo 12 mēnešu laikā. Spēle "Ice Cool" ir radīta un izdota Latvijā, kur tās izdevējs ir "Brain Games", savukārt Vācijā to izdod un izplata "Brain Games" sadarbības partneris "Amigo Spiele".

"Ice Cool" ir tulkota vairāk nekā 20 valodās un pieejama aptuveni 40 valstīs. Visā pasaulē ir pārdoti jau 100 000 spēles "Ice Cool" eksemplāru. Gada laikā spēle ir ieguvusi vairāk nekā 10 starptautiskas balvas un nominācijas.

SIA "Brain Games" ir lielākais galda spēļu izplatītājs Baltijas valstīs. 2014. gadā tika dibināta SIA "Brain Games Publishing", kas nodarbojas ar jaunu galda spēļu izstrādi un kas ir radījusi astoņas jaunas galda spēles, kas šobrīd pieejamas vairāk nekā 40 valstīs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!