Foto: F64

Konkursa "Radām novadam" komanda "Ideju Arhitekti", kas pārstāv Jaunjelgavas novadu, finansējumu konkursa laikā radītajai galda spēlei "Cargomaster" izdomājuši meklēt ar "Kickstarter" palīdzību, portālu "Delfi" informēja jaunie uzņēmēji.

Šobrīd "Cargomaster" idejas izklāsts jau ir iesniegts un publicēts "Kickstarter". Kā norāda jaunie uzņēmēji – Arturs Jaunzems un Liene Ziediņa, "tas ir tik tiešām jūtams, ka spēle ir parādīta visai plašajai pasaulei".

""Cargomaster" "Facebook" lapai ir audzis skatījumu skaits, ik pa laikam saņemam dažādas vēstules ar jautājumiem un atsauksmēm. Par to ir liels prieks un gandarījums, ka ieguldītais laiks, kas tika pavadīts pie materiāla sagatavošanas "Kickstarter", nav bijis velti aizvadīts. Mums jau ir arī pirmie ziedotāji," portālam norādīja Jaunzems.

Ja tiks savākta minimālā ziedojumu summa un uzņēmēji tiks pie finansējuma, spēle tiks izdota angļu un vācu valodā, jo šobrīd mērķis ir spēli izplatīt Vācijā un Lielbritānijā. Abi uzskata, ka tieši šajās valstīs ir visattīstītākā galda spēļu kultūra.

"Protams, projekta palaišana "Kickstarter" neritēja tik gludi, kā bijām cerējuši. Apgrūtinājums bija tas, ka Latvijā reģistrēts uzņēmums vai Latvijā deklarēta privātpersona nevar iesniegt projektu "Kickstarter". Tāpēc nācās domāt citu variantu, jo projektus var iesniegt tikai no dažām valstīm, pie tam, ja projekta iesniedzējs ir privātpersona, tad šai privātpersonai ir jābūt ne tikai tās valsts rezidentam, bet šai personai ir jābūt šīs valsts izsniegtai pasei vai ID kartei un bankas kontam, kas atvērts kādā no valstī reģistrētām bankām," skaidroja Jaunzems. "Mums paveicās, jo Lienes paziņu lokā bija šāda persona, kas mums piekrita izpalīdzēt."

Vairāk par jaunajiem uzņēmējiem un viņu izgudroto galda spēli var lasīt šeit.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!