Foto: Reuters/Scanpix

Latvijas satiksmes ministrs Aivis Ronis un Krievijas sakaru un masu komunikāciju ministrs Igors Ščogoļevs ceturtdien Maskavā parakstīja protokolu par starptautisko viesabonēšanas tarifu samazināšanu un sadarbību viesabonēšanas jomā, portālu "Delfi" informēja Satiksmes ministrijā (SM).

Protokolu parakstījuši arī Latvijas mobilo sakaru operatoru pārstāvji – "Bite Latvija", "Latvijas Mobilais Telefons", "Tele2" un "Telekom Baltija". Maskavā protokolu parakstīja Krievijas mobilo sakaru operatoru pārstāvji – "MTS", "Vimpel Com", "MegaFon" un "Rostelecom".

Dokumentā pausta gatavība sešu mēnešu laikā vienoties par viesabonēšanas tarifu samazināšanu. Sadarbības protokola noslēgšana un sekojošās mobilo sakaru operatoru vienošanās jau tuvākajā laikā pozitīvi ietekmēs Latvijas un Krievijas iedzīvotājus, kuri ceļo starp abām valstīm tūrisma vai lietišķos nolūkos, norāda SM.

Vēl Ronis vizītē Maskavā ar Krievijas transporta ministru Igoru Ļevitinu pārrunāja izmaiņas normatīvajos aktos, kas paredz palielināt soda sankcijas par Krievijas izsniegto starptautisko autopārvadājumu atļaujas neatbilstību veicamajam starptautisko autopārvadājumu veidam. Ļevitins informējis par plānoto soda sankciju apmēra ievērojamu palielināšanu, taču norādīja, ka godprātīgiem pārvadātājiem nav pamata satraukumam, kā arī uzsvēra, ka Latvijai autotransporta pārvadājumu atļauju kvota 2012.gadam ir pietiekama.

Abu valstu transporta ministri pārrunāja arī starptautiskās pasažieru dzelzceļa satiksmes kursēšanas ātruma palielināšanu starp Rīgu un Maskavu. Puses uzsvērušas, ka, rodot optimālus risinājumus un ieviešot kompleksus pasākumus gan no Krievijas, tā arī Latvijas puses, būtu iespējams panākt vilciena kursēšanas laika samazinājumu par vairākām stundām.

Ronis atkārtoti uzsvēris, ka Latvija pieņēmusi lēmumu elektrificēt Rietumu - Austrumu dzelzceļa koridora posmus, kā arī aicināja Krievijas pusi izvērtēt iespēju elektrificēt posmu pilnībā arī no savas puses līdz robežstacijām ar Latviju. Tāpat ministri aicināja abu valstu muitas un robežsardzes dienestus meklēt optimālus risinājumus, lai vismaz daļu šo dienestu kontroles procedūru būtu iespējams veikt vilcienam atrodoties kustībā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!