Foto: LETA

Pasaules vadošos universitāšu reitingus, "Times Higher Education" (THE), "QS World University Rankings" ("Qs") un Šanhajas ARWU, visticamāk, sagaida reformas, kas palielinātu topos iekļaujamo augstākās izglītības iestāžu skaitu. Tas gan nenozīmē, ka Latvijas augstskolām turpmāk klāsies vieglāk, tieši otrādi – tajos iekļūt varētu kļūt pat sarežģītāk.

Starptautiskie reitingi, kas pēc izcilības sarindo pasaules labākās augstākās izglītības iestādes, tuvākajā nākotnē mainīsies, piemēram, tuvāko trīs gadu laikā varētu ievērojami palielināties topos iekļaujamo augstskolu skaits – ja līdz šim vadošajos reitingos tas nepārsniedz 1000, tad tuvāko trīs gadu laikā THE, QS un ARWU savos reitingos varētu iekļaut pat 2000, tā portālā "University World News" prognozē Starptautiskās akadēmisko reitingu un ekselences observatorijas (IREG) viceprezidents Valdemārs Sivinskis.

Tāpat Sivinskis skaidro, ka palielināsies reitingu iedalījums pēc zinātniskajām disciplīnām, kā arī varētu pieaugt nacionālo un reģionālo reitingu skaits.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!