Pasaules Ekonomikas foruma (PEF) veidotajā ētikas un korupcijas indeksā Latvija šogad ierindota 69. vietā, kas, salīdzinot ar sniegumu 2015. gadā, ir kritums par astoņām vietām, liecina PEF publiskotā pētījuma dati.

Latvijas rādītājs indeksā ir 3,5. Cipars "1" šajā skalā apzīmē apstākļus, kuros korupcijai ir ārkārtīgi augsta nozīme, bet cipars "7" apzīmē tādus apstākļus, kur tā praktiski nepastāv.

Šogad Singapūra ieguvusi augstāko rādītāju ar indeksu 6,4, bet pēdējā, 138. vietā, ierindota Venecuēla, kas ieguvusi rādītāju 1,7.
Igaunija atrodama 29. vietā ar rādītāju 4,9, bet Lietuva ar indeksu 3,9 ir 49. vietā.

Ja vērtē 35 Ekonomiskās sadarbības un attīstības organizācijas (OECD) valstu sekmes, tad Latvija to vidū atrodas 28. vietā, apsteidzot Spāniju, Čehiju, Grieķiju, Ungāriju, Itāliju, Slovākiju un Meksiku.

Pētījums veikts, ņemot vērā PEF rīkoto aptauju, kurā no šā gada februāra līdz jūnijam intervēti aptuveni 15 tūkstoši uzņēmēju.

Uzņēmējiem tika jautāts, cik izplatīta ir publisko fondu izsaimniekošana, kā biznesmeņi vērtē politiķu ētikas standartus, kā arī tas, cik ierasta prakse valstī ir izsniegt kukuļus.

Ziņots, ka pētījumā apskatīts arī konkurētspējas indekss, kur Latvija šogad ir atkāpusies uz 49. vietu pretstatā 44. pozīcijai pērn.>

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!