Foto: Shutterstock
Latvijas būvniecības eksporta apjoms šī gada trešajā ceturksnī saskaņā ar jaunākajiem Latvijas Bankas datiem sasniedzis 73 miljonus eiro, kas ir vēsturiski augstākais Latvijas būvniecības nozares sniegums ārējos tirgos, informē Latvijas Būvuzņēmēju partnerība (LBP).

Kā norāda LBP vadītāja Baiba Fromane, tas liecina par Latvijas būvniecības uzņēmumu konkurētspēju un kapacitāti darboties augstas pievienotās vērtības segmentā.

"Ņemot vērā Latvijas būvniecības vides nenoteiktību un valsts sektora pasūtījumu apjoma ievērojamo mainību, lielie būvniecības uzņēmumi pēdējos gados ir aktīvi strādājuši, lai apgūtu ārvalstu tirgus. Gan būvizstrādājumu ražošana, gan būvniecības pakalpojumu sniegšana ir izrādījusies efektīva stratēģija, kas ļāvusi izveidot stabilu darbības bāzi un iegūt ilgtermiņa partnerus. Prognozējams, ka šī tendence saglabāsies arī turpmākajos gados," viņa pauda.

Šī gada pirmajā līdz trešajā ceturksnī Latvijas būvniecības pakalpojumu eksports kopumā sasniedzis 182 miljonus eiro. Starp nozīmīgākajiem eksporta tirgiem šogad bijusi Zviedrija (82 miljoni eiro) un Lietuva (38 miljoni eiro).

LBP gan uzsver, ka jāturpina uzlabot būvniecības nozares regulējums, kas ļautu pilnā mērā izmantot nozares eksporta potenciālu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!