Foto: F64

Dabasgāzes tarifi Latvijas mājsaimniecībām no trešdienas samazināsies par 8,7-13,8%, liecina oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis" publicētie Latvijas dabasgāzes kompānijas "Latvijas Gāze" (LG) tarifi.

Mājsaimniecībām, kas gāzi lieto tikai ēdiena pagatavošanai un ūdens sildīšanai, gadā patērējot līdz 500 kubikmetriem dabasgāzes, tarifs samazināsies par 8,7% līdz 599,07 eiro par tūkstoti normālkubikmetru (nm3), bet tām, kas gāzi izmanto arī apkurei un patērē 500 līdz 25 tūkstošus kubikmetru gāzes gadā, tarifs saruks par 13,8% līdz 355,26 eiro par tūkstoti nm3.

LG informē, ka tarifs mājsaimniecībām atbilst dabasgāzes tirdzniecības cenai līdz 220,55 eiro par tūkstoti nm3 (iepriekšējā periodā - līdz 277,46 eiro par nm3).

Mājsaimniecībām dabasgāzes tarifi mainās divas reizes gadā - 1.janvārī un 1.jūlijā. Savukārt rūpnieciskajiem klientiem dabasgāzes tarifi mainās katru mēnesi. Tarifi mainās atkarībā no dabasgāzes iepirkuma cenas, kas ir piesaistīta naftas produktu cenām un valūtu attiecībām, kā arī atkarībā no krātuvē esošās dabasgāzes izmantošanas.

"Latvijas Gāze" nodarbojas ar gāzes iegādi, transportēšanu, uzglabāšanu un sadali. Uzņēmuma lielākie īpašnieki ir Vācijas "E.ON Ruhrgas", "Gazprom" un "Itera Latvija". "Latvijas Gāzes" akcijas kotē "NASDAQ OMX Riga" biržas otrajā sarakstā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!