Foto: LETA

Latvijas mobilo sakaru pakalpojumu tirgū šogad varēs sagaidīt kāpumu, intervijā teica telekomunikāciju operatora "Tele2" valdes priekšsēdētājs Valdis Vancovičs.

Pēc viņa paustā, Latvijā zemākais punkts mobilo sakaru tirgū jau ir aiz muguras. "Regulatora datos par pagājušo gadu, kuri tika publicēti pavasarī, kāpums vēl nebija redzams, bet es domāju, ka tas ir tādēļ, ka regulators ņem vērā tikai ieņēmumu daļu par sakaru pakalpojumiem. Taču, ja mēs vērtējam visu kopā, iekļaujot arī iekārtu tirdzniecību, tad kāpums jau bija pērn," skaidroja Vancovičs.

Tāpat viņš atzīmēja, ka kāpums mobilo sakaru pakalpojumu tirgū saistīts ar to, ka arvien vairāk klientu novērtē mobilā interneta priekšrocības un izmanto jaunus pakalpojumus.

Vienlaikus Vancovičs norādīja, ka Latvijā mobilo sakaru tirgus ir lietotājiem izdevīgākais un draudzīgākais Eiropā. "Es domāju, ka tie, kuri ir vairāk pabraukājuši apkārt un izmēģinājuši arī citu valstu piedāvājumu, varēs apliecināt, ka tik labs tehniskais serviss, cenas, mobilā interneta attīstība un citas lietas ir redzamas reti kurā Eiropas valstī," skaidroja Vancovičs.

"Tele2" dibināts 1997. gadā un pilnībā pieder SIA "Tele2 Holdings", kas savukārt pieder Zviedrijā reģistrētajam uzņēmumam "Tele2 Sverige Aktiebolag". Uzņēmuma apgrozījums 2015. gadā bija 103,693 miljoni eiro, bet peļņa - 15,182 miljoni eiro.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!