Foto: LETA

Metu konkursā par Latvijas ekspozīcijas saturu un arhitektonisko veidolu starptautiskajā izstādē "Expo Milano" netika piešķirta 1.vieta, bet sarunas tiks turpinātas ar diviem otro vietu ieguvējiem, pirmdien žurnālistus informēja Ekonomikas ministrijas (EM) valsts sekretārs un metu konkursa žūrijas priekšsēdētājs Juris Pūce.

Kā skaidroja Pūce, žūrija nolēma metu konkursā nepiešķirt pirmo vietu, tomēr viņš pauda cerību, ka otrās vietas ieguvušie projekti turpmākās realizācijas gaitā tiks pilnveidoti.

Kopumā žūrija piešķīra divas otrās vietas un vienu trešo vietu.

Otro vietu un naudas balvu 2000 latu apmērā ieguva personu apvienība - SIA "Positivus Event", SIA "Made arhitekti", Rolands Pēterkops un SIA "McCann Riga".

Tāpat otro vietu un 2000 latu naudas balvu ieguva personu apvienība - SIA "DDB Worldwide Latvia", SIA "Sarma&Norde arhitekti", SIA "Sabiedrisko attiecību aģentūra "PR Stils"" un SIA "Kultūras projektu aģentūra Indie".

Savukārt trešo vietu ieguva Lielbritānijā reģistrēta kompānija "Pico In-Creative".

Pūce norādīja, ka atbilstoši konkursa nolikumam plānots veikt sarunu procedūru ar abiem otrās vietas ieguvējiem.

Jau ziņots, ka kopumā metu konkursā tika iesniegti desmit pieteikumi.

Konkursa žūrijas darbu vada EM valsts sekretārs Pūce, viņa vietnieks ir arhitekts Jānis Dripe. Žūrijā darbojas arī Ārlietu un Zemkopības ministrijas, Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras, Latvijas institūta, Tūrisma attīstības valsts aģentūras (TAVA), Latvijas Pārtikas ražotāju uzņēmumu federācijas, Latvijas Arhitektu savienības, Latvijas Reklāmas asociācijas un Latvijas Sabiedrisko attiecību kompāniju asociācijas pārstāvji.

Starptautiskajā izstādē "Expo Milano 2015", kas 2015.gadā notiks Itālijas pilsētā Milānā, Latvijas ekspozīcija būs veltīta medus un biškopības tēmai, un paviljona moto būs "Dzīvības drava". Projekta kopējās izmaksas tiek lēstas 4,023 miljonu latu apmērā.

Iepriekšējā starptautiskā izstāde "World Expo 2010" norisinājās Šanhajā, Ķīnā, no 2010.gada 1.maija līdz 31.oktobrim. Tā ir pasaulē nozīmīgākā starptautiskā izstāde, kas vērsta uz valsts tēla veidošanu un popularizēšanu, tehnoloģiju un sasniegumu demonstrēšanu, eksportspējas veicināšanu.

Latvijas paviljonu izstādē veidoja SIA "Aerodium", un valsts dalība tajā izmaksāja 2,55 miljonus latu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!