Foto: RIA Novosti/Scanpix
Latvijas valdība atbalsta Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameru (LTRK) kā Latvijas uzņēmēju pārstāvniecības organizētāju starptautiskajā izstādē "EXPO 2017", liecina valdības lēmums.

Ekonomikas ministrijas (EM) sagatavotajā ziņojumā skaidrots, ka iepriekš valdība vienojās, ka Latvija nepiedalīsies starptautiskajā izstādē "Expo 2017", kas notiks Astanā, Kazahstānā.

Vienlaikus LTRK paudusi vēlmi organizēt Latvijas uzņēmēju dalību šajā izstādē. LTRK ir sazinājusies ar izstādes organizatoriem, kas apstiprinājuši, ka izstādē iespējams piedalīties arī bez valsts institūciju iesaistīšanas, taču "Expo 2017" organizatori vēlas saņemt no Latvijas atbildīgās institūcijas oficiālu vēstuli, ka LTRK ir institūcijas atbalsts dalībai izstādē un Latvijas pārstāvēšanai bez valsts pārvaldes uzdevuma deleģēšanas.

Latvijas valsts izsaka atbalstu LTRK kā Latvijas uzņēmēju pārstāvniecības organizētājai "Expo 2017", tomēr nesniedz jebkāda veida pilnvarojumu vai deleģējumu darboties tās vārdā vai slēgt tās vārdā līgumus, kā arī norobežojas no jebkādas finansiālas vai citādas atbildības par LTRK veiktajām darbībām, uzsver EM.

LTRK plāno, ka 80% izmaksu segtu pieci, seši galvenie dalībnieki, kam tiktu paredzētas arī atsevišķas ekspozīcijas vietas, savukārt atlikušos 20% veidotu citu dalībnieku sniegtais finansējums. Provizoriski dalība "Expo 2017" varētu izmaksāt 1,4 miljonus eiro, liecina LTRK tāme.

Pašlaik zināms, ka Latvijas uzņēmumu stendam rezervētā platība ir 317 kvadrātmetri, kuru nepieciešamības gadījumā ir iespējams paplašināt.

"Expo 2017" Kazahstānā paredzēta 93 dienas - no 2017. gada 10. jūnija līdz 10. septembrim.

Jau vēstīts, ka ar Latvijas dalību "Expo" izstādēs saistīti vairāki skandāli. Tostarp dalību pēdējā izstādē "Expo 2015" Latvija nolēma pārtraukt, jo līdz izstādes atklāšanai atlikušais laiks EM ieskatā nebija pietiekams kvalitatīva projekta sagatavošanai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!