Foto: LETA
Otrdien Latvijas Darba devēju konfederācijā (LDDK) diskusijā dažādu nozaru pārstāvji debatēs par kontrabandas tēmu, kas būs pēdējā šāda diskusija organizācijas rīkotajā diskusiju ciklā par ēnu ekonomiku un tās mazināšanas iespējām, portālu "Delfi" informēja LDDK.

Diskusijā par kontrabandas tēmu otrdien piedalīsies, LDDK ģenerāldirektore Līga Menģelsone, SIA "British American Tobacco Latvia" korporatīvo attiecību vadītāja Marita Jansone, AS "Latvijas Balzams" zīmola vadītājs Valters Kaže.

Tāpat uz šo sarunu aicināts Valsts policijas (VP) Ekonomisko noziegumu apkarošanas pārvaldes priekšnieks Gatis Gudermanis, Valsts ieņēmuma dienesta (VID) Muitas kriminālpārvaldes direktors Edijs Ceipe un VID Muitas pārvaldes Muitas kontroles organizēšanas daļas vadītājs Gennādijs Maškovs.

Nozaru pārstāvji ne tikai norādīs būtiskākās problēmas, kas ir saistītas ar ēnu ekonomiku un kontrabandu konkrētajā nozarē, bet arī kopīgi ar atbildīgo institūciju pārstāvjiem meklēs risinājumus situācijas uzlabošanai.

Lai veicinātu uzņēmumu un tajos nodarbināto izpratni par ēnu ekonomikas izpausmes veidiem, ietekmi uz ikviena Latvijas sabiedrības pārstāvja ikdienas dzīvi un aicinātu iesaistīties risinājumu meklēšanā ēnu ekonomikas mazināšanā, LDDK organizē vairākas diskusijas par šo tēmu.

Kopumā četru nedēļu garumā dažādu nozaru pārstāvji, vadošie eksperti un atbildīgo institūciju pārstāvji diskutē par tādām tēmām kā "Pirkumi bez čeka", "Strādāšana bez darba līguma", "Publiskie iepirkumi" un "Kontrabanda".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!