Uzņēmums "Baltic Solar Factory"Liepājā plāno būvēt Latvijā pirmo saules elektropaneļu ražotni, Rietumu Radio informēja Liepājas speciālās ekonomiskās zonas (SEZ) pārvaldē.

Lai arī Latvijai ir vairāki priekšnosacījumi, lai veiksmīgi attīstītu atjaunojamo enerģijas resursu projektus, tomēr šobrīd valstī nav neviena saules elektropaneļu ražošanas uzņēmuma.

"Liepājas SEZ ir ideāli piemērota vieta ar attīstītu infrastruktūru, uzņēmējiem izdevīgiem darbības nosacījumiem, augsti kvalificētu darbaspēku, plašām eksporta iespējām. "Baltic Solar Factory" ražotnes izveide tieši Liepājā ir likumsakarīga augstāk minēto apstākļu dēļ, gan arī tādēļ, ka ražošana atradīsies vistuvāk potenciāliem patērētajam", sacīja Liepājas SEZ pārvaldnieka vietnieks attīstības jautājumos Uldis Hmieļevskis

"Baltic Solar Factory" projekta attīstītājs un Vēja enerģijas asociācijas valdes loceklis Kristaps Stepanovs akcentēja, ka "pateicoties šādām speciālās ekonomiskām zonām, vietējās pašvaldības ieinteresētību veicināt tautsaimniecības attīstību gan reģionālā, gan ilgtermiņā arī nacionālā līmenī, ir iespēja attīstīt ilgtermiņa projektus, veicināt atjaunojamo enerģijas resursu īpatsvara pieaugumu, veicināt Latvijas enerģētisko neatkarību.

"Plānojam, ka "Baltic Solar Factory" kļūs par lielāko saules elektropaneļu ražotāju Latvijā, kas Baltijas jūras reģiona valstīm piedāvās tirgū labākos, efektīvākos un kvalitatīvākos produktus", piebilda Stepanovs.

"Baltic Solar Factory" ir 2016. gadā dibināts Latvijas uzņēmums, kurš attīsta atjaunojamās enerģijas ražošanas projektus. "Baltic Solar Factory", izpētot labāko Eiropas praksi un Latvijas potenciālu, Liepājā plāno atvērt pirmo saules elektropaneļu rūpnīcu.

Saskaņā ar "Firmas.lv" informāciju uzņēmuma pamatkapitāls ir 3000 eiro.

51% "Baltic Solar Factory" kapitāla daļu pieder Svetlanai Balahanovai, bet 49% Stepanovam.

Jau ziņots, ka Liepājā otrdien norisinājās "Saules diena", kuras laikā atjaunojamo enerģijas resursu (AER) eksperti, uzņēmēji un citi interesenti diskutēja par AER projektu attīstības iespējām Latvijā un konkrēti Liepājas Speciālā ekonomikā zonā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!