Foto: EPA/LETA

Starptautiskajai lidostai "Rīga" ar Īrijas zemo cenu aviokompāniju "Ryanair", visticamāk, izdosies vienoties par jauniem līguma nosacījumiem un aviokompānija Rīgu nepametīs, otrdien intervijā LNT raidījumā "900 sekundes" teica lidostas jaunais valdes priekšsēdētājs Andris Liepiņš.

Viņš pastāstīja, ka "Ryanair", ar kuru lidostai martā beidzās līgums, ir nosūtīts jauns piedāvājums, kur apkalpošanas maksa ir līdzīga tam, kādas tiek piedāvātas citām kompānijām.

"Es ceru, ka tuvāko nedēļu laikā mēs atradīsim vienošanos," teica Liepiņš.

Viņš uzsvēra, ka gan "Ryanair", gan lidostas interesēs ir saglabāt aviokompānijas bāzi Rīgā. "Es domāju, ka mēs atradīsim kopēju risinājumu, lai "Ryanair" paliktu un lidotu no Rīgas. (..) Pašlaik es to apgalvot nevaru - 100% pārliecība man nav [ka lidsabiedrība paliks Rīgā], bet tajā pašā laikā "Ryanair" ir pasludinājis savu vasaras sezonu, biļešu pārdošanu ir sācis - tas liecina, ka interese darboties Rīgas lidostā viņiem ir," atzīmēja lidostas vadītājs.

Jau vēstīts, ka "Ryanair" un starptautiskā lidosta "Rīga" pagaidām nav vienojušies par sadarbību. Pašreizējais "Ryanair" līgums ar lidostu beidzas 2015.gada 31.martā.

"Ryanair" no Rīgas lido uz deviņiem maršrutiem - Glazgovu, Londonu, Mančestru, Diseldorfu, Dublinu, Milānu, Oslo, Brēmeni un Frankfurti.

Starptautiskā lidosta "Rīga" ir lielākais aviosatiksmes mezgls Baltijas valstīs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!