Foto: LETA
Lietuvas valdība plāno Finansiālo noziegumu izmeklēšanas dienestu (FNTT) pievienot Valsts nodokļu inspekcijai (VMI), lai palielinātu šo iestāžu darbības efektivitāti un samazinātu izmaksas, piektdien paziņojis iekšlietu ministrs Eimutis Misjūns.

Pēc viņa teiktā, pievienošanas termiņi būs noteikti īpašā programmā, ko paredzēts pabeigt pirmā pusgada laikā.

"Šobrīd tiek izstrādāta (..) programma, kas aptvers ne tikai policiju, bet arī visas pārējās Iekšlietu ministrijai pakļautās organizācijas un paredzēs, kādā laikā FNTT tiks pievienota pie VMI," ministrs pastāstījis ziņu aģentūrai BNS.

Tikmēr FNTT direktors Ķēstutis Jucevičs norādījis, ka piekristu, ja viņa vadītais dienests tiktu apvienots ar Muitas krimināldienestu, bet ne ar VMI.

"Jau 2015.gadā ierosinājām Iekšlietu un Finanšu ministriju izveidotai darba grupai, ka mums varbūt būtu vērts iet latviešu un igauņu ceļu - mūsu dienests tiktu apvienots ar Muitas krimināldienestu un atrastos Finanšu ministrijas pakļautībā. Šie priekšlikumi iegūla atvilktnēs, bet nu atkal uzpeldējuši, taču nu jau tiek runāts par pievienošanu VMI. Visā Eiropā mūsu tipa dienesti atrodas Finanšu ministriju pārziņā, un tādu ideju mēs atbalstām, bet [nepiekrītam] apvienošanai ar VMI, un man būtu daudz argumentu, kādēļ to nevajadzētu darīt," viņš paziņojis.

FNTT Lietuvā tika izveidots 2002.gadā, pārkārtojot Iekšlietu ministrijas Nodokļu policijas departamentu. Jautājumu par šā dienesta pakļautību un pārkārtošanu risinājušas divas iepriekšējās valdības, bet nekādi lēmumi līdz šim nav pieņemti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!