Foto: Reuters/Scanpix

Raugoties no biznesa viedokļa, 2015.gads bijis stagnējošs nevis vērsts uz attīstību, pauda Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras (LTRK) prezidents Aigars Rostovskis.

"Latvija pamazām "noasiņo" un slīd atpakaļ, jo emigrācija turpinās, investīcijas un eksports pieaug nesamērīgi lēni, savukārt 2016.gada valsts budžets veidots tā, nevis lai iegūtu līdzekļus no nelegālā biznesa, bet gan legālā, vēl vairāk apdraudot uzņēmējdarbības vidi kopumā," sacīja Rostovskis.

Viņš uzsvēra, ka daudz nopietnāk jādomā par "naudas atnešanu" uz Latviju nevis to, kā paņemt no tiem, kuri vēl te ir palikuši. "Diemžēl, valdība mūsu viedokli nevēlējās sadzirdēt, tāpēc arī tai nācās demisionēt," piebilda Rostovskis.

LTRK ir brīvprātīga, politiski neitrāla biedrība, kurā apvienojušies visu Latvijas reģionu un tautsaimniecības nozaru mikro, mazie, vidējie un lielie uzņēmumi. Pēc biedru skaita LTRK ir lielākā uzņēmēju nevalstiskā organizācija. LTRK pārstāv 1,4 tūkstošu uzņēmumu, 59 nozaru asociāciju, sešu pilsētu uzņēmēju klubu un 14 citu uzņēmēju apvienību intereses valsts un pašvaldību institūcijās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!