Foto: LETA

Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras (LTRK) padomes prezidenta amatam nākamajiem trim gadiem ir pieteikušies divi kandidāti.

Turpretī uz LTRK vēlētājiem padomes locekļu amatiem ir pieteikušies 23 kandidāti, no kuriem astoņi tiks ievēlēti. Kopumā pieteikšanās aktivitāte ir vērtējama kā samērā liela.

Jauno LTRK padomi plānots ievēlēt kopsapulcē 20. martā.

LTRK pārstāve Rūta Grikmane sacīja, ka 5. martā plānota LTRK prezidija sēde, pēc kuras būs zināms, vai padomes prezidenta un padomes locekļu amata kandidātu vārdus LTRK atklās publiski.

LTRK padomes locekļu un/vai padomes priekšsēdētāja amatam varēja pieteikties, iesūtot CV un pieteikuma anketu līdz 2018.gada 1. martam. Līdz šim publiski par kandidēšanu uz LTRK padomes priekšsēdētāja amatu paziņojis esošais prezidents Aigars Rostosvkis un bijušais veselības ministrs Guntis Belēvičs.

LTRK padome pilda kameras valdes darbības pārraudzības funkcijas, nosaka attīstības stratēģiju un vispārējo biedrības viedokli politikas plānošanas jautājumos, kā arī apstiprina organizācijas budžetu un pārrauga saimniecisko darbību. LTRK padomes sēdes notiek reizi mēnesī, pēc iepriekš sagatavotas darba kārtības.

Savukārt LTRK padomes priekšsēdētājs vada LTRK padomes sēdes, atbilstoši pieņemtajiem lēmumiem organizē un nodrošina biedrības darbu, lai izstrādātu attīstības stratēģiju un galvenos darbības virzienus. Padomes priekšsēdētājs pārstāv LTRK arī Latvijas valsts pārvaldes un pašvaldību iestādēs, citās institūcijās, kā arī starptautisko forumos, ārvalstu, starpvalstu un starptautiskajās ekonomikas un citās organizācijās.

LTRK ir politiski neitrāla uzņēmēju biedrība, kurā apvienojušies visu Latvijas reģionu un tautsaimniecības nozaru mazie, vidējie un lielie uzņēmumi. Pēc biedru skaita LTRK ir lielākā uzņēmēju biedrība, kurā apvienojušies vairāk nekā 2300 individuāli biedri un vairāk kā 60 uzņēmēju biedrības. LTRK pārstāv savu biedru - uzņēmēju - intereses valsts un pašvaldību institūcijās, cīnoties par labāku biznesa vidi, kā sniedz praktisku atbalstu saviem biedriem, palīdzot celt uzņēmumu konkurētspēju, kā arī atrast jaunus sadarbības partnerus Latvijā un ārvalstīs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!