Foto: LETA
Uzņēmēju biedrības "Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kamera" (LTRK) Padomes locekļi ārkārtas sēdē par LTRK valdes priekšsēdētāju ievēlēja līdzšinējo biedrības valdes locekli, Juridisko direktoru Jāni Endziņu, informēja LTRK.

"Pēc tik spilgtas personības un harizmātiskas līderes kā Žaneta Jaunzeme – Grende, vadīt LTRK ikdienas darbu man būs patiess izaicinājums," norāda Endziņš, tomēr atzīmējot, ka pirmos sasniedzamos mērķus jaunajā amatā jau ir izvirzījis.

"Izvērsts veicamo darbu saraksts ir ietverts LTRK Stratēģijā 2011.-2013, LTRK rīcības plānā 2011.gadam, kā arī "Uzņēmēju Plānā 2011," tomēr kā būtiskākos vēlos atzīmēt divus mērķus. Pirmkārt, mums ir jāpārliecina politiķi, ka Latvijas uzņēmējdarbības videi ir jākļūst par vienu no būtiskākajiem Latvijas konkurētspējas faktoriem. Kāpēc gan Latvijā nākotnē nevarētu izveidot vismaz noteikumu ziņā vienu no izcilākajām uzņēmējdarbības vidēm? Otrs būtiskākais mērķis būs pilnveidot LTRK pakalpojumu grozu, tā, lai ikvienam Latvijas uzņēmumam – kā mikro un mazajam, tā vidējam un lielajam komersantam, LTRK biedra statuss vienlaikus būtu arī viegli pieņemams, saimnieciski izdevīgs lēmums," pauž Endziņš.

Saskaņā ar biedrības statūtiem, LTRK valdes kompetencē ir vadīt un pārstāvēt biedrību, sagatavot LTRK gada budžeta projektu, un organizēt un vadīt LTRK darbu atbilstoši tam. Sagatavot un īstenot biedrības attīstības stratēģiju, kā arī uzdevumus, kas noteikti ar Biedru sapulces un Padomes lēmumiem. Sasaukt Biedru sapulces, izvirzīt Revidentu apstiprināšanai LTRK Padomē, pārvaldīt biedrības mantu, slēgt saimnieciskos līgumus, kā arī nodrošināt tiesību aktiem atbilstošu grāmatvedības uzskaiti un gada pārskata sagatavošanu.

Endziņš dzimis 1974.gada 16.augustā, Rīgā. 1999.gadā absolvējis Latvijas Universitātes Juridisko fakultāti, iegūstot sociālo zinātņu maģistra grādu tiesību zinātnēs.

Profesionālo darbību Endziņš aizsācis LR Tieslietu ministrijā kā Publisko tiesību departamenta speciālists, vēlāk – Valsts sekretāra palīgs. No 1996.-2003.gadam ieņēmis LR Uzņēmumu reģistra (UR) Galvenā valsts notāra vietnieka juridiskajos jautājumos amatu, no 2003.gada kļuvis par UR Galveno valsts notāru. 2008.gadā LTRK Valdes priekšsēdētāja Žaneta Jaunzeme – Grende uzaicināja Endziņu kļūt par biedrības Valdes locekli, Juridisko direktoru.

LTRK līdzšinēja valdes vadītāja Žaneta Jaunzeme – Grende, kas pagājušajā nedēļā paziņoja par šī amata atstāšanu, atzinusi, ka viņai nav izdevies iesaistīt lielu uzņēmēju skaitu kameras darbā, un vilšanos sagādāja arī politiķu "dubultmorāle", veidojot budžetu un lemjot par nodokļu celšanu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!