Foto: LETA

Latvijas Universitāte (LU) šovasar atkārtoti par 804 800 eiro mēģinās pārdot tai novēlētu namīpašumu Nometņu ielā 18, Rīgā, liecina LU sludinājums portālā "ss.com".

Tuvāko divu mēnešu laikā LU plāno izsludināt šī īpašuma elektronisko izsoli.

Pagājušajā gadā šim īpašumam bija izsludinātas divas rakstveida izsoles, kurās sākumcena bija 1,006 miljoni eiro, taču ēku pārdot neizdevās, jo nepieteicās neviens pretendents.

Kā liecina informācija LU mājaslapā, šo namīpašumu 1933.gadā augstskolai novēlēja mecenāts Kārlis Karps. Augstskolā aģentūrai LETA skaidroja, ka Karps nekustamo īpašumu LU novēlēja bez jebkādiem aizliegumiem, bet ar mērķi pilnveidot un attīstīt LU.

Saskaņā ar LU stratēģiju un pieņemtajiem Senāta lēmumiem, šis īpašums tiek pārdots, lai iegūtos līdzekļus izmantotu LU Akadēmiskā centra attīstībai Torņakalnā.

Īpašumā ietilpst divas ēkas, garāžas un zeme, un patlaban ēka tiek izmantotas dzīvokļu platību īrei. Kā norādīts sludinājumā, ēkas iespējams attīstīt biroju telpu, viesnīcas, dzīvokļu iekārtošanai. Abu ēku pirmajā stāvā atrodas plašas tirdzniecības telpas.

Ēku kopējā platība ir 2077 kvadrātmetri, savukārt zemes platība ir 2040 kvadrātmetri. Namiem ir ķieģeļu mūra pamati un ārsienas, koka pārsegums, metāla lokšņu jumta segums. Tāpat pieejama vietējā centralizētā apkure, vietējā krāsns apkure, elektroapgāde, aukstā ūdens apgāde, gāzes apgāde, kanalizācija.

Vienlaikus namīpašumam ir noslēgti 13 īres/nomas līgumi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!