Foto: LETA

Latvijas Universitāte (LU), ieskaitot tās aģentūras – koledžas, zinātniskos institūtus un atvasinātās publiskās personas –, 2016. gadu noslēgusi ar 12 miljonu eiro atlikumu, portālu "Delfi" informēja LU Komunikācijas un inovāciju departamenta konsultante Sabīne Spurķe.

Kā skaidro LU pārstāvji pērn veiktas investīcijas ilgtermiņa ieguldījumos, tostarp LU Akadēmiskā centra būvniecībā Torņkalnā.

2016. gada sākumā, saņemot īstenoto struktūrfondu projektu gala maksājumus, LU saņēma atpakaļ savus priekšfinansējumos 2015. gadā ieguldītos līdzekļus, kā arī dzēsa overdraftu un aizņēmumu Valsts kasē.

Rezultātā kopējo aizņēmumu apjoms samazināts par 3,4 miljoniem eiro un 2016. gada beigās LU aizņēmums bija lēšams 5,8 miljonu eiro jeb 8 % apmērā no kopējiem LU gada ieņēmumiem. LU likviditātes koeficients 2015. gadā bija 2,22.

"Kopumā LU kredītsaistību apmērs pret pārējiem finanšu rādītājiem ir neliels, kas vērtējams kā pozitīvs rādītājs, ko atzinuši arī Eiropas Investīciju bankas finanšu eksperti," paudis LU rektors Indriķis Muižnieks.

LU kopumā studē ap 30 % no valsts augstskolās studējošajiem jeb 18 % no visiem studējošajiem Latvijā.

Latvijas Universitātes visas 131 īstenotās studiju programmas ir akreditētas. LU ir 13 fakultātes un 16 institūti.

Jau ziņots, ka Rīgas Pedagoģijas un izglītības vadības akadēmijas (RPIVA) rektore Daina Voita, komentējot Izglītības un zinātnes ministrijas ieceri par RPIVA reorganizāciju, kuras ietvaros paredzēts to pievienot LU, izteicās, ka, iespējams, LU nepietiekot savu brīvu apgrozījuma līdzekļu un reorganizācija varētu būt saistīta arī ar interesi pārņemt RPIVA finanšu uzkrājumus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!