Saistībā ar lēmumu neprivatizēt VAS "Latvenergo" zaudētājs ir ikviens elektroenerģijas patērētājs, šodien atzina Privatizācijas aģentūras (PA) ģenerāldirektors Jānis Naglis, ar lekciju uzstājoties "Finansu dienās 2001". "Es, jūs, pārējie - mēs visi zaudējam. Katrs, kurš nospiež elektroslēdzi," sacīja PA vadītājs.
Kā skaidroja Naglis, zaudējumi, ko segs paši elektroenerģijas patērētāji, būs jūtami ilgtermiņā - ir ierobežojumi konkurences ieviešanai elektroenerģijas sektorā, attīstās mazās hidroelektrostacijas un vēja ģeneratori, bet lielās jaudas izvietot investori baidās, jo savā darbībā būtu atkarīgi no vienas uzņēmējsabiedrības - "Latvenergo".

Līdz ar iedzīvotāju viedokļa īstenošanu un Saeimas lēmumu par energokompānijas neprivatizāciju, nebūs iespējama reāla "Latvenergo" restrukturizācija, nodalot ražošanas veidus, samazinot izmaksas, uzsvēra PA ģenerāldirektors. Naglis pauda atbalstu kompānijas un to pārraugošās Ekonomikas ministrijas darbam, īstenojot "neredzamo" restrukturizāciju, kas atļauta likumdošanā un nozīmē grāmatvedības nodalīšanu uzņēmumā.

Komentējot iespēju atgriezties pie jautājuma par "Latvenergo" privatizāciju, PA ģenerāldirektors aicināja to nedarīt šās Saeimas laikā. Saeimas "51 gaišās galvas" iepriekš izlemto var pārskatīt 8.Saeima, kurā Naglis aicināja balsot par labējām partijām, kas iestājas par tirgus liberalizāciju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!