Foto: Publicitātes attēli
Nav cerību, ka Krievijas tirgus nākotnē atkal būs atvērts Latvijas zivrūpnieku produkcijai, teica zivju konservu ražotāja "Gamma-A" valdes priekšsēdētājs Aivars Lejietis.

"Ja vispār kaut kas tur nākotnē varētu mainīties, nav neviena iemesla, kādēļ lai viņi to darītu. Viņi ir atraduši iespēju liegt eksportu ar nekorektām metodēm, balstoties uz nepamatotām veterinārajām problēmām. Eiropa samierinās ar šādu pozīciju un ir bezspēcīga tur kaut ko izdarīt. Gadījumā, ja arī sankcijas atcels, nedomāju, ka mūs tur kāds gaida," teica Lejietis.

Viņš piebilda, ka Austrumu valstu tirgos, kur vēl ir iespējams realizē Latvijas zivrūpnieku produkciju, nav lielu izmaiņu salīdzinājumā ar iepriekšējiem gadiem. Potenciāls uzlabojums ir Uzbekistānā, kur saprotamāks kļuvis valūtas konvertācijas kurss. "Ja kādreiz viņiem bija divi atšķirīgi valūtas konvertācijas kursi, tad tagad konvertācijas kurss ir normalizējies. Tas vieš lielāku skaidrību un iespējas ar viņiem sadarboties," teica Lejietis.

Jau ziņots, ka Krievija 2015.gada jūnijā noteica ierobežojumus visas Latvijā ražotās zivju produkcijas ievešanai, skaidrojot šo lēmumu ar pārkāpumiem, kas konstatēti Krievijas pārtikas uzraudzības inspekciju laikā Latvijas zivju pārstrādes uzņēmumos.

Informācija "Firmas.lv" liecina, ka 2016.gadā "Gamma-A" strādāja ar 10,099 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir divas reizes mazāk nekā gadu iepriekš, savukārt uzņēmuma zaudējumi pieauga 2,4 reizes un bija 2,61 miljoni eiro.

"Gamma-A" dibināta 1995 gadā, pamatkapitāls ir 853 600. "Gamma-A" 100% daļas pieder SIA "Gamma Holdings A.O.I.", kuras kapitāldaļu īpašnieks ir Latvijas uzņēmums AS "A.O.I.".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!