Salīdzinājumā ar oktobri novembrī sērijveida dzīvokļu cenas pieaugušas par 2,9%, tādējādi jau otro mēnesi pēc kārtas cenas ir palielinājušās, nevis sarukušas, kā tas 21 mēnesi pēc kārtas bija noticis iepriekš.

"Jau otro mēnesi pēc kārtas vidējā sērijveida dzīvokļu cena pieaug: pēc 0,8% cenu pieauguma oktobra mēnesī, kas bija uzskatāms drīzāk par cenu stabilizāciju, novembra mēneša pieaugums jau ir tuvāk cenu pieauguma tendencei," portālam "Delfi" norāda nekustamo īpašumu kompānija "Arco Real Estate".

Tādējādi Rīgas mikrorajonos cena par vienu kvadrātmetru sērijveida dzīvokļus ir no 780 eiro (546 lati) līdz 950 eiro (665 lati). Novembrī lielākais cenu pieaugums bija Pārdaugavas rajonos: Zolitūdē un Imantā, kur cenas pieauga par attiecīgi 5,2% un 4,7%. Savukārt centrā un jaunajos projektos cenas nav mainījušās. "Līdz ar to jāsecina, ka sērijveida dzīvokļu cenas, kuru būtiski ietekmēja piedāvājuma zemākais slieksnis, vasaras mēnešos bija noslīdējušas pārāk zemu, un tagad tām ir tendence "atgūties"," teikts uzņēmuma apskatā.

Paredzams, ka turpmākajos mēnešos sērijveida dzīvokļu cenas vēl varētu pieaugt par 2%-3%. "Pēdējo trīs mēnešu dzīvokļu tirgus attīstības gaitu varētu raksturot kā pirmo nelielo vēja pūsmiņu 2009. gadā pēc pilnīga bezvēja un sastinguma stadija valdošajā nekustamā īpašuma tirgū," situāciju raksturo "Arco Real Estate" vērtēšanas nodaļas vadītājs Māris Laukalējs.

Jau vēstīts, ka iepriekš sērijveida dzīvokļu cenu kritums bija vērojams teju divus gadus, kopumā no iepriekš maksimāli augstākās cenas zaudējot teju 70%.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!