Foto: Saeimas administrācija

Valdošā koalīcija apsver iespēju palīdzēt no Krievijas sankcijām cietušajiem uzņēmējiem nodokļu jomā, sarunās ar komercbankām un, iespējams, valstij iepērkot atsevišķus pārtikas produktus.

Viens no palīdzības blokiem būtu nodokļu joma, savukārt otrs bloks būtu sadarbība ar komercbankām, lai uzņēmējiem nodrošinātu apgrozāmo līdzekļu pietiekamību, šodien pēc koalīcijas padomes sēdes žurnālistiem sacīja Ministru prezidente Laimdota Straujuma (V).

Viņa norādīja, ka ne katrs uzņēmējs saņems atbalstu, jo uz to varēs pretendēt uzņēmēji, kas atbildīs specifiskiem kritērijiem.

Ekonomikas, Finanšu, Satiksmes un Zemkopības ministrija strādā pie tā, lai noteiktu, kā palīdzēt uzņēmējiem noturēties tuvākajā laikā, kā arī pie vidējā termiņa pasākumiem, lai cietušajiem uzņēmējdarbības pārstāvjiem palīdzētu pārorientēties uz citiem tirgiem, mediju pārstāvjiem skaidroja ekonomikas ministrs Vjačeslavs Dombrovskis (RP).

Kā viens no kritērijiem atbalsta piešķiršanā varētu būt embargo preču īpatsvars kopējā apgrozījumā. Valdība domā, kā iekļaut potenciālās palīdzības saņemšanā arī šo uzņēmumu lielākos piegādātājus. Sarežģītākais jautājums ir, ko darīt ar tiem biznesa vides pārstāvjiem, kas cietīs no netiešajiem efektiem.

Nacionālā apvienība "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK koalīcijas sēdē rosināja iepirkt atsevišķus pārtikas produktus, ko varētu sūtīt kā humāno palīdzību Ukrainai. Pagaidām nav zināms, kādu naudas summu šai lietai būs iespējams novirzīt, norādīja nacionālās apvienības līdzpriekšsēdētājs Gaidis Bērziņš.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!