Foto: PantherMedia/Scanpix

Rīgas apgabaltiesa šodien noraidīja privātpersonas Maksima Stepanova un uzņēmuma "Midland Consult (Cyprus) Limited" prasību pret Baltijas pētnieciskās žurnālistikas centru "Re:Baltica" par cieņas aizskārumu rakstos par ofšoriem, informēja tiesā.

Pilns spriedums būs pieejams no 11.februāra, un to varēs pārsūdzēt Augstākās tiesas Civillietu departamentā 30 dienu laikā.

Kā ziņots, lai arī pērn tika pieņemts Baltijas pētnieciskās žurnālistikas centram "Re:Baltica" labvēlīgs spriedums, tomēr lietu nācās vērtēt atkārtoti citā tiesu sastāvā, jo referējošā tiesnese bija Iveta Bērziņa, kura atstādināta no amata.

Pret "Re:Baltica" tiesā vērsās privātpersona Maksims Stepanovs un "Midland Consult (Cyprus) Limited" par centra darbības partneru krievu žurnālistu rakstu par ofšoriem un naudas atmazgāšanu, kas tika publicēts "Re:Baltica" mājaslapā. Gan pirmajā, gan otrajā instancē - Rīgas apgabaltiesā - prasība tika noraidīta.

Kā iepriekš paskaidroja zvērināta advokāte Irina Kostina, tā kā tiesnese Bērziņa tika atstādināta no amata un atstatīta no lietu izskatīšanas, tad viņa nevarēja vairs sagatavot pilnu spriedumu šajā civillietā. Tāpēc tika paziņots, ka lieta nodota atkārtotai izskatīšanai citam tiesas sastāvam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!