Ar 15 gadus veco Amandas Otto un Martas Vanagas iesūtīto darbu uzvaru, noslēdzies Interneta asociācijas "Drošāka interneta centra" un "Lattelecom" kopīgi Latvijā organizētā atlase Eiropas mēroga konkursam "Labākais interneta saturs bērniem".

Konkursa ietvaros bērni tika aicināti izstrādāt oriģinālu, interesantu un izglītojošu jauniešus un bērnus uzrunājošu interneta saturu, tādejādi paplašinot viņu zināšanas, attīstītu iztēli un radošās iespējas.

Uzvarējušais konkursa darbs "Youtube" kanālā piedāvā aplūkot praktiskus video, kuros, piemēram, parādīts, kā pašam pagatavot diegu sveci.

"Internets ir pārpildīts ar apšaubāmas kvalitātes saturu, kas parasti sniedz tikai īsu izklaides momentu, kuru jau pēc 5 minūtēm esam aizmirsuši. Pietrūkst oriģināla, izklaidējoša un izglītojoša satura tieši latviešu valodā. To atzina arī interneta lietotāju mūsu aptaujas respondenti: uz jautājumu - Vai Tevi apmierina internetā pieejamais saturs, 40% atbildēja, ka varētu būt labāks, un 11% teica, ka paši varētu radīt labāku saturu. Šiem 11% arī mēs ļāvām izpausties, piedaloties konkursā", skaidro "Drošāka interneta centra" vadītāja Maija Katkovska.

Konkursā Eiropā pavisam tika iesniegti 1097 pieteikumi no 26 valstīm. Latvijā - 36 darbi, kurus bija radījuši vairāk nekā 70 jaunieši vecumā līdz 18 gadiem.

Latvijas žūrijas vērtējumā visvairāk punktus ieguva Amandas un Martas izveidotais "YouTube" kanāls "Ēd, Taisi un Baudi", meitenes balvā saņems planšetdatorus no "Lattelecom" un iespēju pārstāvēt Latviju Eiropas konkursā.

Apbalvošanas ceremonija norisināsies 6.decembrī Latvijas Universitātē Programmētāju dienas ietvaros.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!