Foto: Mihails Ignats, aerolatvija.lv
Centrālā finanšu un līgumu aģentūra (CFLA) un Ogres novada pašvaldība ir noslēgusi vienošanos par Eiropas Reģionālās attīstības fonda līdzfinansēta projekta īstenošanu. Tādējādi aizsargdambja pārbūve Ogres pilsētā ar Eiropas Reģionālas attīstības fonda (ERAF) līdzfinansējumu ir pirmais projekts, kas apstiprināts 2014. – 2020. gada plānošanas periodā.

Līgums ar Ogres novada domi ir pirmais elektroniski parakstītais šāda veida dokuments par Eiropas Savienības (ES) fondu projekta īstenošanu. 

"Noslēgtais līgums par ERAF projekta īstenošanu Ogrē ir atskaites punkts brīdim, kad jaunais plānošanas periods ir uzskatāms par pilnvērtīgi uzsāktu. Kopš brīža, kad uzsākām pirmo atlasi šim projektam, esam izsludinājuši vēl septiņas projektu iesniegumu atlases satiksmes infrastruktūras, labklājības un nodarbinātības jomās," norāda CFLA direktore Anita Krūmiņa.

"Pozitīvi, ka varam sajust arī ieguvumus, ko sniedz dokumentu elektroniska aprite: līgumu ir iespējams parakstīt vienas dienas laikā bez nepieciešamības finansējuma saņēmējam ierasties pie mums klātienē vai ilgstošas līguma dokumentācijas aprites starp iestādēm. Ceru, ka elektroniskās dokumentu apmaiņas priekšrocības pozitīvi vērtēs arī citi finansējuma saņēmēji," viņa turpina.

Lai novērstu plūdu un krasta erozijas risku apdraudējumu Ogres novada teritorijā, Ogrē rekonstruē pilsētas teritorijā esošo neapplūstošo aizsargdambi. No ERAF paredzēts finansēt 85 % no attiecināmajām izmaksām, kas pārsniedz 1,23 miljonus eiro.

ES fondu vadībā CFLA par prioritāti ir izvirzījusi iespēju visu ar projekta īstenošanu saistītās dokumentācijas apriti organizēt elektroniski, tādējādi nodrošinot Eiropas Komisijas iniciatīvas e-kohēzija ieviešanu. 

Jau kopš 2012.gada CFLA klientiem ir pieejama vadības informācijas sistēmas ārējā vide, kur ES fondu projektu īstenotāji var iesniegt dokumentus un sekot līdzi to statusam sava īstenotā projekta ietvaros. Jaunā - 2014.-2020.gada - ES fondu plānošanas perioda vajadzībām CFLA vadības informācijas sistēmu papildina, lai projektu iesniedzējiem un finansējuma saņēmējiem nodrošinātu pilnu e-pakalpojumu klāstu, jau sākot no projekta iesnieguma - sākoties atklātajām projektu atlasēm, to varēs iesniegt e-vidē jeb pašapkalpošanās portālā. Klientu apkalpošanas centrā varēs saņemt atbalstu elektroniskās projektu vadības sistēmas izmantošanā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!