Foto: DELFI

Centrālā finanšu un līgumu aģentūra (CFLA) ar pieciem uzņēmumiem ir noslēgusi līgumus par Eiropas Savienības (ES) fondu projektu īstenošanu programmā, kas paredz Eiropas Reģionālā attīstības fonda (ERAF) atbalstu ieguldījumiem ražošanas telpu un infrastruktūras izveidei vai rekonstrukcijai, informēja CFLA.

Plānoto investīciju amplitūda šo projektu ietvaros ir no 780 000 eiro līdz 1,8 miljoniem eiro.

Ar SIA "M.P. Socks", kas ir Dānijas uzņēmuma AS "MP Denmark" meitas uzņēmums, noslēgtais līgums paredz ražošanas paplašināšanu un ražošanas jaudas palielināšanu visos ražošanas posmos. Projekta ietvaros plānots radīt vismaz 11 jaunas darba vietas. Kopējās projekta attiecināmās izmaksas - 963 634 eiro, tai skaitā ERAF ieguldījums - 433 635 eiro.

Metāla izstrādājumu un metāla konstrukciju ražotājs AS "Mārupes Metālmeistars" ar CFLA noslēgtā līguma ietvaros būvēs jaunu ražošanas ēku, lai ieviestu ražošanā jaunu produktu - lielgabarīta un lielsvara metāla konstrukcijas. Jaunbūves kopējā platība būs 5584,6 kvadrātmetri. Tāpat projekta ietvaros tiks radītas vismaz 20 jaunas darba vietas. Projekta kopējās attiecināmās izmaksas ir 1 776 624 eiro, tai skaitā ERAF - 799 481 eiro.

Arī bērza saplākšņa ražotājs SIA "Stiga RM" ar ERAF atbalstu paredzējis būvēt jaunu ražošanas ēku, tādējādi paplašinot darbību un ražošanā ieviešot jaunu produktu - laminēto bērza saplāksni. Paredzēts palielināt gan eksporta apjomus, gan produktivitāti. Projekta īstenošanas rezultātā tiks radītas 12 darba vietas. Kopējās projekta attiecināmās izmaksas - 1 009 798 eiro, tai skaitā ERAF - 454 409 eiro.

Paplašināt ražošanas ēku platības ar CFLA noslēgtā līguma ietvaros paredzējis uzņēmums "Technopali North Europe", kas nodarbojas ar ielu apgaismes balstu ražošanu gan vietējam, gan eksporta tirgum. No jauna būvējamās ražošanas ēkas kopējā platība ir 4885 kvadrātmetri. Projekta rezultātā tiks kāpināta uzņēmuma kopējā ražošanas kapacitāte un produktivitāte, kā arī eksporta apjomi. Tiks radīta 21 darba vieta. Kopējās projekta attiecināmās izmaksas - 1 851 241 eiro, tai skaitā ERAF - 833 058 eiro.

Līgums noslēgts arī ar Norvēģijas uzņēmuma meitas uzņēmumu Latvijā SIA "Norplast", kas ražo plaša profila augstas pievienotās vērtības produktus no stikla šķiedras, galvenokārt eksporta tirgiem. Uzņēmums būvēs jaunu stikla šķiedras izstrādājumu ražošanas ēku, kas būtu piemērota lielgabarīta stikla šķiedras izstrādājumu ražošanai un kuras kopējā platība būs ap 1030 kvadrātmetri. Projekta rezultātā uzlabosies ražošanas procesa efektivitāte, palielināsies uzņēmuma ražošanas kapacitāte, un tiks radītas deviņas jaunas darba vietas. Kopējās projekta attiecināmās izmaksas - 783 000 eiro, tai skaitā ERAF - 352 350 eiro.

Līgumus CFLA noslēgusi ar uzņēmumiem, kuru projekti pēc izvērtēšanas tika apstiprināti. Šajā programmā izsludinātās projektu atlases gaitā tika atbalstītas arī vēl 35 citas projektu idejas, kas sākotnēji saņēma apstiprinājumu ar nosacījumiem. Pašreiz 12 projekti pēc precizēšanas ir apstiprināti, un par to īstenošanu ir sākta līgumu slēgšana. Pārējiem atbalstīto projektu iesniedzējiem līdz janvāra sākumam ir jāizpilda izvirzītie nosacījumi, lai varētu slēgt līgumus par projektu īstenošanu.

Kpumā šīs ES fondu programmas ietvaros tika apstiprināti vai apstiprināti ar nosacījumu 40 projektu, un tajos plānotais kopējais ERAF ieguldījums pārsniedz 23,1 miljonu eiro.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!