Foto: LETA

Industriālo parku attīstītājs un apsaimniekotājs "NP Properties" var palikt bez vairāk nekā 3,9 miljoniem eiro Eiropas Savienības (ES) fondu naudas, pastāstīja ekonomikas ministrs Arvils Ašeradens.

Ministrs skaidroja, ka uzņēmums attīstījis industriālo parku Jelgavā, taču Krievijas krīzes un citu apstākļu ietekmē nav nodrošinājis atbalsta saņemšanas nosacījumu izpildi. Kompānija industriālo parku uzcēlusi par saviem līdzekļiem, un, lai kvalificētos atbalstam no ES, tajā jānodrošina konkrēts nomnieku skaits. Patlaban pietrūkst divi vai trīs nomnieki, lai varētu pretendēt uz atbalstu, taču tūlīt beigsies termiņš attiecīgo nosacījumu izpildei.

Lai nenostādītu uzņēmumu ļoti smagā situācija, iecerēts pagarināt nosacījumu izpildes termiņu par dažiem mēnešiem, ja "NP Properties" nodrošinās bankas garantiju. Ašeradens attiecīgo situāciju ceturtdien pārrunājis ar Ministru prezidentu Māri Kučinski, kurš piekritis 29.martā iekļaut jautājumu koalīcijas partiju sadarbības padomes sēdes darba kārtībā. Tajā tiks lemts, vai jautājumu iekļaut valdības sēdes darba kārtībā un lemt par konkrētā termiņa pagarinājumu.

Pēc ministra teiktā, uzņēmums esot apliecinājis, ka tuvākajā laikā nepieciešamo nomnieku skaitu industriālajā parkā izdosies nodrošināt. Jau notiek pārrunas ar potenciālajiem komersantiem.

Arī premjera preses sekretārs Andrejs Vaivars apliecināja, ka Kučinskis ceturtdien ticies ar ekonomikas ministru un panākta vienošanās par jautājuma iekļaušanu nākamās nedēļas koalīcijas sēdes dara kārtībā.

Atbilstoši informācijai "NP Properties" mājaslapā "NP Jelgavas biznesa parks" ir viens no lielākajiem rekonstruētajiem industriālajiem parkiem Latvijā ar kopējo platību 23 hektāri un iznomājamo telpu platību vairāk nekā 70 tūkstoši kvadrātmetru.

"NP Properties" ir lielākais industriālo parku attīstītājs un apsaimniekotājs Latvijā. Tā pamatkapitāls ir 2,04 miljoni eiro. Uzņēmums pilnībā pieder Kiprā reģistrētam uzņēmumam "Nordic Partners Properties Limited".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!