Foto: Shutterstock

Vairums populāro apskates vietu – lai kurā pasaules daļā tās atrastos – regulāri cieš no tūristu pūļiem. Nereti to neietekmē pat kalendārs – daļa ceļotāju, cenšoties vairīties no citiem tūristiem, populāras apskates vietas apmeklē ārpus aktīvās sezonas. Un galamērķī sastop tādus pašus viltniekus. Bet vai tiešām nepastāv nekādi varianti izbaudīt unikālas būves un muzeju ekspozīcijas vienatnē?

Īsā atbilde – tas ir iespējams. Bet tam nepieciešama nauda. Visbiežāk – daudz naudas.

Pagājušajā nedēļā Grieķijas galvaspilsētā Atēnās sacēlās pamatīga jezga – grieķu Kultūras ministrija plāno rīkot privātas Panteona un Akropoles apskates tūres ārpus ierastā darbalaika. Kā vēsta "The Guardian", ziņa par paredzamo jaunievedumu izraisījusi sašutuma vētru starp tiem, kas uzskata – šādi pasākumi ir ļoti elitāri un netaisnīgi.

Valdības ieteiktās ekskursijas maksāšot 5000 eiro grupai (ne vairāk par piecām personām) un ļaušot tūristiem divas stundas pirms vai pēc ierastā darbalaika aplūkot vienu no slavenākajām vēsturiskajām vietām pasaulē. Faktiski – vienatnē!

Tomēr pastāv arī dārgāki (un efektīvāki) veidi, kā gūt spēcīgākus iespaidus tūristu iecienītās vietās. Turpinājumā – vairāki galamērķi, kurus iespējams apskatīt arī bez ķīniešu, vācu un britu tūristu sabiedrības.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!